3 μέρη της Ευρώπης για φτηνές διακοπές μετά την εξεταστική!


Η εξεταστική μόλις τελείωσε και μετά από ένα κουραστικό μήνα με πολύ διάβασμα ήρθε η ώρα για ξεκούραση και χαλάρωση με τους φίλους μας ή ακόμα καλύτερα με την κοπέλα/αγόρι μας. Το σημαντικότερο πρόβλημα στις διακοπές είναι πάντα τα χρήματα. Μετά από έρευνα κατέληξα στους εξής φτηνούς αλλά και ωραίους προορισμούς της Ευρώπης.

1. Βαρσοβία:

varsovia

Για όσους δεν ξέρουν γεωγραφία η Βαρσοβία είναι πρωτεύουσα της Πολωνίας. Αναγεννημένη και γεμάτη γοητευτικές αντιθέσεις είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των εναλλακτικών αποδράσεων. Με λιγότερο από 60 ευρώ ανά άτομο την ημέρα η Βαρσοβία μπορεί να σας προσφέρει αυτό που ψάχνατε. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη σε κάποιο bar mleczny. Πρόκειται για εστιατόρια-καντίνες της κομουνιστικής εποχής ( στέκια των εργατών για ένα ζεστό πιάτο φαγητό μετά τη δουλειά ), όπου θα δοκιμάσετε απλή τοπική κουζίνα και στάνταρντ πιάτα, όπως ζυμαρένια pierogi, λαχανόσουπα και σούπα borsch. Για όσους δεν τα τρώνε τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε ένα KFC.

TIP: Τον χειμώνα η Βαρσοβία έχει πολύ κρύο για αυτό είναι προτιμότερο να πάτε την άνοιξη. Αν πάτε τώρα μην ξεχάσετε το μπουφάν σας!!!

2. Ρώμη:

romi

 

Πρόκειται για μια κλασική πρωτεύουσα που δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ και είναι ότι πρέπει εάν δεν γιορτάσατε κατάλληλα την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Λίγο πιο ακριβή από την Βαρσοβία, δηλ. 80 ευρώ ανά άτομο την μέρα, αλλά καλύτερη (η αλήθεια να λέγεται). Οι ναοί, οι γοητευτικές πλατείες και τα μεσαιωνικά σοκάκια θα σας συγκλονίσουν. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα(spaghetti & pizza).Η καλύτερη εποχή για να πάτε (από άποψη καιρού και τιμών) είναι τώρα για αυτό ετοιμάστε βαλίτσες.

TIP: Δεν έχει γιατί όλα είναι τέλεια!!!

3. Λονδίνο:

london

Κάποιοι από εσάς θα λένε “Μα είναι φτηνό το Λονδίνο;”. Η απάντηση είναι μπορεί να γίνει αλλά δεν παύει να είναι το ακριβότερο σε σχέση με την Βαρσοβία και την Ρώμη,110 ευρώ το άτομο την ημέρα. Το Λονδίνο εκτός από μία ευρεία γκάμα επιλογών για ατελείωτο nightlife προσφέρει και ατελείωτες επιλογές για αξιοθέατα. Το Big Ben, το London Eye και το Tower of London είναι τα λεγόμενα αξιοθέατα για πρωτάρηδες. Μην ξεχάστε να δοκιμάσετε τα πασίγνωστα fish ’n’ chips.

TIP: Μπορεί σε κάποιους τα 110 ευρώ να φαίνονται λίγα αλλά μην ξεχνάτε ότι η ζωή στον Λονδίνο είναι ακριβή.

** Να σημειωθεί ότι οι τιμές που αναφέρονται στο άρθρο είναι ανά άτομο για 2 μέρες σε δίκλινο δωμάτιο**

Γράφει ο Κουκουβέτσος Πέτρος

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

3 μέρη της Ευρώπης για φτηνές διακοπές μετά την εξεταστική!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format