Πανελλήνιες 2015: Οδοντιατρική Σχολή


Ένα αρκετά δημοφιλές τμήμα για τα παιδιά της θετικής κατεύθυνσης είναι αυτό της Οδοντιατρικής. Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 τμήματα Οδοντιατρικής, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονική. Πρόκειται για 2 υψηλόβαθμα τμήματα, αυτό όμως δεν εμποδίζει την ζήτησή τους. Στην συνέχεια ακολουθεί πίνακας με τις βάσεις εισαγωγής για το 2014, το σύνολο των υποψηφίων που δήλωσαν το τμήμα αλλά και τον αριθμό των μαθητών που το είχαν ως πρώτη τους επιλογή στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

18629

3064

301

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

18598

3422

217

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι οδοντίατροι μπορούν να εργαστούν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ασφαλιστικούς φορείς. Επίσης μπορούν να εργαστούν και ως καθηγητές στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ14.01 μαζί με τους γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές. Οι περισσότεροι οδοντίατροι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα ανοίγοντας το δικό τους ιατρείο. Το κόστος για τα οδοντιατρικά μηχανήματα που θα πρέπει να αγοράσει ο οδοντίατρος είναι αρκετά υψηλο. Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει στο χώρο της Οδοντιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα απαιτείται και καλός εξοπλισμός αρά και αρκετά δαπανηρός.

Στην χώρα μας ο μεγάλος αριθμός οδοντιάτρων αναλογικά με τον πληθυσμό αποδεικνύει τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ η αναλογία διαμορφώνεται σε 1 οδοντίατρο ανά 775 κατοίκους. Μόνο στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούνται επαγγελματικά 1737 οδοντίατροι αριθμός αρκετά μεγάλος συγκριτικά με το μέγεθος του πληθυσμού (1 οδοντίατρος ανά 639 κατοίκους). Όμως υπάρχουν ακριτικές περιοχές και ειδικά νησιά με μικρό αριθμό οδοντιάτρων, κάτι που ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι. Έκτός από την λύση των ακριτικών περιοχών και των νησιών, μία ιδέα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα ήταν η εξειδίκευση σε έναν πιο συγκεκριμένο τομέα, όπως είναι η Ορθοδοντική και η Γναθοχειρουργική.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Οδοντιατρική Σχολή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format