Υποβολή αιτήσεων φοιτητών για το πρόγραμμα Educational Trip 2015


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Educational Trip2015, που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UCBerkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), GeorgiaTech (GTHS) και για πρώτη φορά και του UC SanDiego (HSAUCSD).

Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας και για πρώτη χρονιά και της Κύπρου να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν και να εφαρμόσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν για μια εβδομάδα πέντε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνώς και να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής, όπως Google, Facebook, κ.ά. καθώς και ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα και στο Σαν Ντιέγκο.

Με την ευγενική χορηγία των: (silversponsors) Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης ΟΛΥΜΠΟΣ, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Cisco και (bronzesponsors) gi-Cluster, mi-Cluster, si-Cluster, PlanetekHellas καιSamsung Nanoradio, το Πρόγραμμα αυξάνει φέτος τις συμμετοχές σε 24 από 20.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι φοιτήτριες και φοιτητές ελληνικών και δημοσίων κυπριακών πανεπιστημίων, που φοιτούν σε πολυτεχνικές σχολές, σχολές θετικών επιστημών και οικονομικές σχολές, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, παρουσιάζουν μια αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν και γενικότερη εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 11 Ιανουαρίου 2015 και το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Educational Trip 2015 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.edutrip.gr

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από εβδομήντα φοιτήτριες/-τες από διαφορετικά τμήματα και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Οι εμπειρίες που έλαβαν μέσω του Educational Trip και η μεταξύ τους συνεργασία οδήγησε σε σημαντικά αποτελέσματα συμβάλλοντας στην βελτίωση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στα πανεπιστήμιά μας. Ενδεικτικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με τη συμβολή των αποφοίτων του προγράμματος, είναι η σύσταση της ομάδας Co.Mv.o.S., με τη συμμετοχή φοιτητών από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης), με στόχο τη δραστηριοποίηση, τη συνεργασία των φοιτητών και την ανάδειξη φοιτητικών πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα, η διοργάνωση του JobFairAthens με στόχο τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε μετέπειτα ως ετήσια διοργάνωση και ανεξάρτητος οργανισμός προσελκύοντας άνω των 4.500 επισκεπτών ως τώρα, η διοργάνωση ποικίλων θεματικών ομιλιών και δράσεων (π.χ., Patras Game Expo, Team Fair AUTH), καθώς και η μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας σε διάφορους άλλους οργανισμούς ανά την Ελλάδα(φοιτητικές ομάδες, startups κ.α.).

Σχετικά με το Educational Trip
Το Educational Trip διοργανώνεται από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών τω νπανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UCBerkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), GeorgiaTech (GTHS) και UCSanDiego (HSAUCSD) και δίνει την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν σχηματίσει μια προκαταρκτική άποψη για τις σπουδές τους, δεν βρίσκονται δηλαδή στο πρώτο έτος των σπουδών τους, αλλά έχουν ακόμα ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν αποφοιτήσουν, ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών. Ελπίδα όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του Educational Trip, διοργανωτών και υποστηρικτών, είναι οι συμμετέχοντες να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι ώθηση στους συμφοιτητές τους να δράσουν δυναμικά και να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες βελτίωσης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Υποβολή αιτήσεων φοιτητών για το πρόγραμμα Educational Trip 2015

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format