Έχετε το DNA ενός Επιχειρηματία; Ο 2ος κύκλος του Founder Institute είναι εδώ!


Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων και ανερχόμενων επιχειρήσεων, ξεκινάει επίσημα ο δεύτερος κύκλος του Founder Institute στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2015.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:30 στο Orange Grove (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα – στο ισόγειο). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Orange Grove και την Ολλανδική Πρεσβεία.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Μέντορες, τους Αποφοίτους και τους Διευθυντές του προγράμματος και να μάθουν πώς μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους startup μέσα από την συμμετοχή τους στο Founder Institute.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα.

Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης από την έρευνα και ανάπτυξη πελατολογίου μέχρι τις πωλήσεις και το bootstrapping. Κάθε ενότητα παραδίδεται με τη συμμετοχή κορυφαίων CEOs και έμπειρων μεντόρων, οι οποίοι μοιράζονται τις μοναδικές, και συχνά διαφορετικές, απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες σύμφωνα με τη θεματολογία κάθε ενότητας.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ενθαρρύνει το ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες εργασίας, ανταλλάσουν απόψεις, αλληλοσυμπληρώνονται, παρέχουν και λαμβάνουν συμβουλές και, το σημαντικότερο, δημιουργούν ένα δίκτυο συνεργατών και γνωριμιών που τους παρέχει υποστήριξη τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά το πέρας του προγράμματος.

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να καταθέσουν την ιδέα τους. Αντίθετα, υποβάλλονται σε μια σειρά από τεστ, σχεδιασμένα σε συνεργασία με κορυφαίους κοινωνικούς επιστήμονες, τα οποία αξιολογούν στοιχεία της προσωπικότητας τους και των ικανοτήτων τους και προβλέπουν τις δυνατότητες επιτυχίας του κάθε υποψηφίου ως επιχειρηματία. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη μέθοδος αξιολόγησης έχει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 85% .

Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:

⦁ Adeo Ressi: Ιδρυτής & CEO, Founder Institute
⦁ Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist & Συν-ιδρυτής,  Vidyo
⦁ Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot
⦁ Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr
⦁ Βασίλης Νικολόπουλος: CEO & Συν-ιδρυτής, Intelen
⦁ Γιάννης Κανελλόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group
⦁ Γιάννης Δοξαράς: Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly
⦁ Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)
⦁ Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς
⦁ Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA
⦁ Και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Λίγα λόγια για το Founder Institute:

Το  Founder Institute  είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.  Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι  να βοηθήσει στην  δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers:

Οι Changers (ID – GC) αποτελούν μία πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.

Δίνεται έμφαση σε τομείς, ενώ ως οριζόντια προτεραιότητα έχει τεθεί η καινοτομία και οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής. Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και   στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές επισκεφτείτε το fi.co ή επικοινωνείστε με την Έλλη Παπουτσάνη: ellie.p@id-gc.org, τηλ: 210 7236217

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Έχετε το DNA ενός Επιχειρηματία; Ο 2ος κύκλος του Founder Institute είναι εδώ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format