Οι Έλληνες δημιουργοί της εφαρμογής Tripsleep στο Mystudentpass.gr


Μετά από ένα καταπληκτικό σαββατοκύριακο παρακολουθώντας την εκδήλωση των   Ιndustry Disruptors –Game Changers (ID-GC) ,το “ DisrUPt StartUP ScaleUP”,στο  Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο(Μέγαρο Μουσικής) και μετά από δεκάδες startups ,πολλούς διαγωνισμούς και χιλιάδες νέους με εξαιρετικές ιδέες , λίγοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν . Ανάμεσα σε όσους μας άφησαν έκπληκτους ήταν η ομάδα «Tripsleep» ,από την Ελλάδα.  Οι Tripsleep  διαγωνίστηκαν  την Κυριακή 16/11 στον διαγωνισμό “Get in the ring” και κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού.

Η ομάδα αποτελείται από 4 νέους με ενδιαφέρουσες ιδέες και μεγάλα όνειρα.Στο τέλος του διαγωνισμού και παρ όλη την κούραση οι Trisleep μίλησαν στο Μystudentpass.gr τόσο για την πρωτοποριακή εφαρμογή τους ,όσο και για τους ίδιους. Ξεκινώντας , λοιπόν, από το μικρότερο μέλος της ομάδας στο μεγαλύτερο ,μας παρουσιάζονται. Ο Γιάννης Μπάτας ,18 χρονών και πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ,με πάθος για startups και όπως μας αναφέρει ,αυτό που αναζητά είναι να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας, Συνεχίζει ,ο εκπρόσωπος της ομάδας στον διαγωνισμό ,Κωνσταντίνος  Ρέππας ,σπουδαστής του τμήματος Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ ,ενώ παράλληλα εργάζεται σε μία εταιρεία υπολογιστών ,που ασχολείται με 3D αναπαραστάσεις. Από μία ομάδα ,όμως ,ποτέ δεν λείπει το τμήμα του marketing και των δημοσίων σχέσεων . Αυτό το κομμάτι  έχει αναλάβει ο Γιάννης Καζαντζής ,σπουδαστής του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο A.ΤΕΙ Αθηνών. Τέλος ,ο Γιώργος   Μπούμης ,απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και έχοντας στο δυναμικό του ένα μεταπτυχιακό στο Παρίσι και μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής.

Πώς ξεκίνησε όμως;

Μία φρέσκια ομάδα με μία τόσο πρωτοποριακή ιδέα ,δεν θα μπορούσε να είχε γνωριστεί και δημιουργηθεί με έναν ακόμη πιο καινοτομικό τρόπο. Ο τρόπος αυτός ήταν το StartupBuss Greek competition  ,ένα ταξίδι από την Αθήνα στην Βιέννη ,με μία πρόκληση: άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους ,πρέπει να δημιουργήσουν μία startup μέσα σε 3 μόλις ημέρες .Έχοντας στην διάθεσή τους μόνο 72 ώρες κατάφεραν να ξεκινήσουν αυτό το εγχείρημα. Η έμπνευση ήταν παντού και σε καθημερινό επίπεδο,άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ήθελαν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν ,το απέφευγαν όμως μη θέλοντας να χάσουν τον προορισμό τους.

 

Πώς βλέπουν την συνέχεια;

Όπως εξομολογούνται οι ίδιοι θέλουν να προωθήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το digital προϊόν ,ώστε να εξασφαλίσουν feedback από τους πιθανούς καταναλωτές με στόχο να διορθώσουν και να βελτιώσουν το δημιούργημά τους .Αναφέρουν ,ακόμη , πως θέλουν να μην καθυστερήσει καθόλου δημιουργία αντίστοιχου application ,τόσο σε android ,όσο και σε iΟS. Από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της συνέντευξης ήταν η θέληση για συνεργασία με τις συγκοινωνίες Αθηνών .

Μία νέα διάσταση στην διαφήμιση:

Σε χιλιάδες applications διαφημίζονται εταιρείες και καταστήματα. Η συντρηπτική πλειοψηφία αυτών των διαφημίσεων είναι συχνά αδιάφορες και άσχετες με τις ανάγκες του καταναλωτή. Το Tripsleep ,όμως,θα καλύψει και αυτή την ανάγκη. Εξαιτίας της δυνατότητας εντοπισμού ώρας και μέρους της στάσης του χρήστη,θα βγαίνουν και οι ανάλογες διαφημίσεις,με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να επωφεληθεί των διάφορων προσφορών ,προιόντων ή υπηρεσιών .

Σε παγκόσμιο επίπεδο:

Το Tripsleep ,δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες χρήστες ,αλλά και σε ένα εύρος χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόδειξη; Τα χιλιάδες περιστατικά που έγιναν, είτε μάρτυρες ,είτε έτυχε στους ίδιους να χάσουν τον προορισμό τους. Είναι ένα φαινόμενο ,που όπως τους είπαν και δεκάδες άνθρωποι,μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ,συμβαίνει σε καθημερινό επίπεδο, τόσο στις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη ,αλλά και έξω από αυτή.

 

3 πράγματα που τους έμαθε το StartUPbuss και το DisrUPt StartUP ScaleUP:

1) Ανάγκη για καλούς συνεργάτες

Οι τέσσερις αυτοί νέοι ,δεν είναι μόνο συνεργάτες ,αλλά και πολύ καλοί φίλοι που μπορούν και επικοινωνούν με ένα ξεχωριστό τρόπο,όσο διαφορετικοί και να είναι μεταξύ τους.

 2)Μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά

Στην Ελλάδα της κρίσης ,μέσα από τέτοιου είδους events παρατηρεί κανείς πως υπάρχον άνθρωποι με σπουδαίες ικανότητες,με όρεξη και με θέληση για κάτι καινούριο, για κάτι σπουδαιότερο.

3)Εμπειρία ζωής

Τόσο το StartUPbuss ,όσο και το DisrUPt  StartUP ScaleUP  ,τους έδωσε ξεχωριστές εμπειρίες , αλλά και την δυνατότητα να εξασκήσουν αυτό το οποίο  ξέρουν καλά,καθώς ο καθένας μέσα στην ομάδα ασχολείται με αυτό στο οποίο είναι εξειδικευμένος ,είτε σπουδάζει.

Η ομάδα «πετάει». Ο εμπνευστής του Tripsleep Γιάννης Μπάτας , ο εξαιρετικός Γιώργος Μπούμης ως iOS developer ,o υπεύθυνος επικοινωνίας  Γιάννης Καζαντζής και ο Κωνσταντίνοε Ρέππας ,ο οποίος ανέλαβε και χρέη εκπροσώπου της ομάδας στον διαγωνισμό get in the ring ,είναι μία ομάδα με δυναμισμό και πάθος για αυτό που κάνουν.Μέσα σε τρεις εβδομάδες, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα ,να διακριθούν,να παρουσιαάσουν ένα καινοτομικό προιόν ,να νικήσουν στον Milestones Competition και να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου ,πριν καν ακόμη βγει στην αγορά . Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην ομάδα ,που αναμένεται να συναρπάσει και να κάνει τα ταξίδια μας διασκεδαστικά και ξεκούραστα.

 

 

Για το Mystudentpass.gr:Κατερίνα Ρούβαλη

Τους Trisleep μπορείτε να τους βρείτε:

Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Tripsleep/919499968079847?pnref=story

 

Official website: http://tripsleep.wordpress.com/


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Οι Έλληνες δημιουργοί της εφαρμογής Tripsleep στο Mystudentpass.gr

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format