Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τους συντελεστές βαρύτητας στο νέο σύστημα


Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας για το νέο σύστημα εισαγωγής, καθώς σύμφωνα με το νόμο 4186 προβλέπεται ότι ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα μάθημα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ανά σχολή ή ανά τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της σχολής ή του τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτό έως τη 1 Μαρτίου εκάστου έτους. Και ισχύει, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών της πρώτης τάξης του σχολικού έτους στην οποία αυτή προτείνεται.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος σε τοποθέτησή του στη Βουλή αναφέρθηκε σε διάταξη  με την οποία  παρατείνεται η πρόταση αυτή μόνο για φέτος ως τις 15 Μαΐου.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι  το Υπουργείο σκέφτεται αφενός ότι η ανωτέρω παράταση πρέπει να συντμηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, παράδειγμα 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, ώστε να το γνωρίζουν έγκαιρα οι μαθητές, και αφετέρου να εκδίδεται άπαξ, και όχι κάθε έτος να ζητάμε τη βαρύτητα από τα Α.Ε.Ι. για τα μαθήματα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την Εκπαίδευση ΕΔΩ

Πηγή: news.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για τους συντελεστές βαρύτητας στο νέο σύστημα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format