Μεγάλες πορείες φοιτητών μετά την καταστολή στη Νομική(VIDEO)


Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι δύο συνάδελφοί τους δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ το πρωί, έξω από τη Νομική Αθηνών.
Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Ακαδημίας και κατέληξε στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ακαδημίας. Στόχος ήταν να φτάσει μέχρι την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ωστόσο τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση.
Οι φοιτητές έφτασαν τελικά στην Πανεπιστημίου όπου και παραμένουν συγκεντρωμένοι. Στον χώρο των Προπυλαίων βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας απαγορεύοντας την πρόσβαση στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας.
Κλειστοί λόγω της πορείας είναι οι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια, με αποτέλεσμα να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Οι δρόμοι του κέντρου παρέμειναν κλειστοί ενώ η Τροχαία δεν πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να εμποδίσει περίπου 60 φοιτητές να πραγματοποιήσουν κατάληψη στη Νομική, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έπειτα από σχετική απόφαση του συλλόγου τους.
Ο ίδιος ο Θεόδωρος Φορτσάκης είχε καταθέσει σχετικό αίτημα, για αποκλεισμό της Νομικής από τα ΜΑΤ, στην Αστυνομία.

Πηγή:News247

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Μεγάλες πορείες φοιτητών μετά την καταστολή στη Νομική(VIDEO)

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format