Λοβέρδος: Σεβασμός στις επετείους για να καταργηθούν τα μέτρα ασφάλειας


Αθήνα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε την άποψη ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξουν έκτροπα και τόνισε ότι αυτά θα καταργηθούν εάν όλοι συμφωνήσουν να σέβονται τις επετείους.

  • Ψαλιδισμένη η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα
  • Ολοκληρώθηκε η «πριβέ» στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, επίσης, κόμματα και συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

«Προϋποτίθεται μια συμφωνία ανάμεσα σε όλα τα κόμματα εντός και εκτός της Βουλής, ανάμεσα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους διαμαρτυρόμενους που έχουν συνασπιστεί σε σωματεία, σε όλους οι οποίοι έχουν κάτι να πουν και η Δημοκρατία όχι μόνο το ανέχεται, αλλά το αντέχει και το θέλει. Όλοι αυτοί πρέπει να συμφωνήσουμε να είναι αυτή η τελευταία φορά και να σεβαστούμε ορισμένες στιγμές που κοιτάμε προς τα πίσω με τιμή», υπογράμμισε.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα άρχισε στις 11 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά. Σε αυτήν συμμετείχαν σημαιοφόροι και παραστάτες από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας, καθώς και πρόσκοποι και αθλητές των Special Olympics.

Η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από αστυνομικούς, κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες. Οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση στην Πανεπιστημίου μόνο από το ύψος της Βουκουρεστίου και μετά.

Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν κλειστοί για τα οχήματα, ενώ εκτός λειτουργίας παρέμενε κατά τη διάρκεια της παρέλασης και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το «παρών» έδωσαν από την κάτω πλευρά την πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Της παρέλασης προηγήθηκε δοξολογία στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΠΗΓΗ:in.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Λοβέρδος: Σεβασμός στις επετείους για να καταργηθούν τα μέτρα ασφάλειας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format