Ποιο είναι το σχέδιο του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για τη σωστή φύλαξη του πανεπιστημίου


Ό,τι θα έπρεπε να κάνει κάποιος για να προφυλάξει το σπίτι του από τους κλέφτες πρέπει να κάνουμε και εμείς για να προστατέψουμε το πανεπιστήμιο, έχει δηλώσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η νέα πρυτανική Αρχή του ιδρύματος το επόμενο διάστημα.

Όπως τονίζουν μέλη της διοίκησης του ιδρύματος, επί της ουσίας πρέπει να γίνουν έργα υποδομής, έτσι ώστε όλα τα κτίρια του ιδρύματος τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου να είναι προστατευμένα από κακόβουλες ενέργειες.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχει γίνει η τελική μελέτη, καθώς οι πρυτανικές Αρχές μόλις ανέλαβαν καθήκοντα και πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σειρά από σοβαρά θέματα. Ωστόσο ψηλά στις προτεραιότητες είναι και η φύλαξη του ιδρύματος, σχέδιο που θα εκπονηθεί το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι το πανεπιστήμιο έχει σοβαρό θέμα υποχρηματοδότησης.

Όπως υπογράμμισε χθες στο «Εθνος» ο κ. Φορτσάκης, αυτό που επείγει και θα γίνει ως προς τη φύλαξη του ιδρύματος είναι τα έργα υποδομής τόσο στην Πανεπιστημιούπολη όσο και στα κεντρικά κτίρια της Αθήνας. Αυτό σημαίνει καλύτερος φωτισμός σε σημεία που είναι εκτεθειμένα. Καθαρισμός όλων των πανεπιστημιακών χώρων. Κάγκελα σε παράθυρα σε εσωτερικά γραφεία και κλειδαριές όπου δεν υπάρχουν.

«Στην Πανεπιστημιούπολη το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται με τη φύλαξη, θα καθαριστεί και θα φωτιστεί καλύτερα. Στην ουσία μιλάμε για βελτίωση υποδομών. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έλεγχο όσων εισέρχονται στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ δεν πρόκειται να μπουν κάμερες στις πύλες και περιμετρικά της Πανεπιστημιούπολης», τονίζει ο κ. Φορτσάκης. Αναφορικά με το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στα Προπύλαια αναφέρει ότι «δεν θα υπάρχουν κλειδωμένες πόρτες, αλλά μόνο ένας τυπικός έλεγχος από τους φύλακες, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι για το ποιοι μπαίνουν στο κτίριο».

Εισβολή

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει πει ο κ. Φορτσάκης, θα πρέπει να προσληφθούν 80 άτομα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ιδρύματος, καθώς οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι (80 άτομα) δεν επαρκούν.

Πάντως, αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι όσον αφορά στην Πανεπιστημιούπολη υπάρχουν σημεία όπου ο καθένας μπορεί να μπει, καθώς δεν υπάρχει περίφραξη. Στην κεντρική πύλη υπάρχει φύλακας ο οποίος δεν κάνει έλεγχο στους εισερχόμενους. Ο μοναδικός έλεγχος που υπάρχει εντός της Πανεπιστημιούπολης είναι σε κάποιους ευαίσθητους χώρους, όπως οι βιβλιοθήκες, όπου ο φύλακας ζητά ταυτότητα. Και χθες, πάντως, επικράτησε ένταση στο ίδρυμα, καθώς φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη και ανάρτησαν πανό, ενώ τον κατηγόρησαν για αυταρχισμό.

«Δεν δέχομαι απειλές και μπουλούκια δεν ξαναμπαίνουν στην πρυτανεία του ιδρύματος, αλλά μόνο ένας ή δύο φοιτητές κατόπιν συνεννόησης για να μπορεί να γίνει διάλογος. Δεν πρόκειται να κάνετε μπάχαλο τα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου, είναι κατάσταση που ανήκει στο παρελθόν», απάντησε ο κ. Φορτσάκης στους φοιτητές που ζητούσαν συμμετοχή στη συνέλευση της Συγκλήτου. Σήμερα οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και κατάληψη της Φιλοσοφικής.

Και χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος, πήρε θέση υπέρ του πρύτανη κ. Φορτσάκη λέγοντας ότι σωστά ανέλαβε πρωτοβουλία για τη φύλαξη του ιδρύματος και συμπλήρωσε: Η φύλαξη αφορά στην πρυτανεία, εκεί ακριβώς που, επειδή δεν υπήρχε φύλαξη, πριν από τρία χρόνια σε κατάληψη σκίστηκαν με μαχαίρια πίνακες, καταστράφηκε η περιουσία. Είπε ο κ. πρύτανης ότι θέλει να βάλει κάποιες διαδικασίες και σωστά το έκανε κατά την άποψή μας, κάποιες διαδικασίες ελέγχου εισόδου και εξόδου από το κτίριο των τρίτων. Αλίμονο αν δεν έχουμε τέτοιες διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα ποικίλης ύλης ΕΔΩ

Πηγή : ethnos.gr

Συντάκτρια : Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Ποιο είναι το σχέδιο του Πρύτανη του ΕΚΠΑ για τη σωστή φύλαξη του πανεπιστημίου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format