Έλεγχος των πτυχίων των στελεχών εκπαίδευσης


Έλεγχος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στα πτυχία των στελεχών εκπαίδευσης, μια διαδικασία που θα γίνει βάσει προτεραιότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Όσον αφορά στους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές, ο έλεγχος των τίτλων και των πιστοποιητικών τους είχε προκριθεί σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης (10-4-2014) να γίνει κατά προτεραιότητα, προκειμένου άμεσα να αρθεί οποιαδήποτε υποψία τυχόν υπάρχει ως προς τα προσόντα των υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης.»

Αυτά αναφέρει σε γραπτή του ερώτηση ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου ο οποίος και επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανωτέρω στελεχών, που δεν ξεπερνούν τους 1.000, είναι σχετικά μικρός και ο έλεγχος μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με άμεσα οφέλη για το χώρο της εκπαίδευσης.

Λέγοντας αυτά ο κ.Κεδίκογλου, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας προσπαθούσε να μάθει τι σκοπεύουν να κάνουν με τον έλεγχο των πτυχίων και των λοιπών πιστοποιητικών των στελεχών εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν έχει απαντήσε ακόμα σε αυτά τα ερωτήματα, ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβίβασε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο και αναφέρεται ότι έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες είναι αρμόδιες για την εξακρίβωση της νομιμότητας των στοιχείων του προσωπικού μητρώου του συνόλου των υπηρετούντων υπαλλήλων, ενημερώνουν το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ για την πρόοδο και τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή που αναφέρθηκε, η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι Περισσότερες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου καταχωρούν ήδη στοιχεία για την πρόοδο του ελέγχου των στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Έλεγχος των πτυχίων των στελεχών εκπαίδευσης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format