Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό My dream Job της Παγκόσμιας Κοινότητας Challenge Your Future


Σε διαγωνισμό της Παγκόσμιας Κοινότητας Challenge Your Future συμμετέχει η Ελληνίδα φοιτήτρια του Παιδαγωγικού ΑΠΘ, Αριστέα Κυριάκου. Λίγες ώρες πριν τη λήξη της ψηφοφορίας, η συμμετοχή που έχει υποβάλλει με την ομάδα της βρίσκεται σε πολύ καλή θέση ανάμεσα σε 140 διαγωνιζόμενες ομάδες! Παρόλα αυτά συνεχίζει να χρειάζεται στήριξη.

Ο διαγωνισμός  ​«My Dream Job» καλεί στην πρώτη φάση τους ενδιαφερόμενους να περιγράψουν σε 10 slides τη δουλειά των ονείρων τους. Η ομάδα της Αριστέας Κυριάκου, που τη συμπληρώνει η Κορεάτισσα Ji Young Hwang, λέγεται Inter School Bridge. Η Αριστέα, μίλησε στο MyStudentPass.gr για το περιεχόμενο της συμμετοχής :

«Tο project μας έχει τίτλο “Inter School Bridge System” , αν μπορεί να αποδοθεί ως “Διασχολικό Σύστημα Γεφύρωσης” . Το διασχολικό σύστημα γεφύρωσης, εστιάζει την προσοχή του στην “ένωση”/ “γεφύρωση” πάρα πολλών παραγόντων. H όλη ιδέα μας στηρίζεται πάνω σε “γέφυρες”, για αυτό και ονομάσαμε το σύστημα αυτό “Διασχολικό Σύστημα Γεφύρωσης”.

Οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο να αξιοποιεί τις διαφορές του κάθε ατόμου, του κάθε σχολείου, της κάθε κοινωνίας, της κάθε χώρας, της κάθε ηπείρου. Ταυτόχρονα όμως, σεβόμενοι αυτές τις διαφορές, θέλουμε να υπάρχει μία γεφύρωση ανάμεσα σε όλα αυτά, ώστε να αξιοποιούνται εν τέλη παιδαγωγικά. Να χαιρόμαστε όλη τη διαδικασία, χωρίς ο απώτερος στόχος να είναι αποκλειστικά ο γνωστικός, σε μία εποχή “γεμάτη γνώσεις”. Ως πρώτο βήμα στην πολύ περιεκτική παρουσίαση αυτής της ιδέας δείχνουμε τα 3 επίπεδα του συστήματος αυτού και των στόχων του».

Η ψηφοφορία λήγει σε λίγες. Όσοι θέλουν να στηρίξουν τη συμμετοχή Inter School Bridge μπορούν να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

– Εγγραφή στο www.challengeyourfuture.org

– Αναζήτηση της συμμετοχής στο link http://www.challengefuture.org/challenges/30 (βρίσκεται στην τρίτη σελίδα, είναι η δεύτερη από επάνω, όνομα INTER SCHOOL BRIDGE SYSTEM) και ψήφος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός δεν προβλέπει κάποιο χρηματικό έπαθλο. Οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να παραθέσουν παγκόσμιες διαλέξεις και να παρουσιάσουν την ιδέα τους, ώστε να αρχίσουν δυνητικά να μπαίνουν σε εφαρμογή.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό My dream Job της Παγκόσμιας Κοινότητας Challenge Your Future

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format