Στα 10 εισιτήρια το ένα…δώρο


Πως το λέει το τραγούδι; «Μην πετάξεις τίποτα». Κι αυτό από εδώ θα ισχύει και για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κάθε φορά που θα συγκεντρώνουμε 10 ακυρωμένα εισιτήρια, ο ταμίας στο γκισέ θα μας επιστρέφει ένα καινούργιο. Είναι ένα από τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να περιορίσει την εισιτηριοδιαφυγή. Κι έχει λόγο να το κάνει. Αν το εγχείρημα επιτύχει και τα έσοδα αυξηθούν, το επιβατικό κοινό είναι να πιθανό να γλιτώσει τη νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, κάτι που αποτελεί (και αυτό) μνημονιακή μας υποχρέωση.
Η πολιτική «στα 10 εισιτήρια το ένα δώρο» δεν είναι το μοναδικό μέτρο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Δείτε τον πλήρη κατάλογο:
Γυρίζουμε αρκετά χρόνια πίσω. Τότε που μπαίναμε στα λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα προκειμένου να επιδείξουμε το εισιτήριο ή την κάρτα απεριορίστων διαδρομών στον οδηγό. Το μέτρο θα επανέλθει αλλά αρχικά μόνο στις γραμμές που δεν παρουσιάζουν πολύ μεγάλη κίνηση.
Σταδιακά, εισιτήρια θα αρχίσει να πουλάει και ο οδηγός του λεωφορείου. Αυτό βέβαια, θέλουμε να το δούμε στην πράξη για να διαπιστώσουμε πόση ώρα θα παραμένει ακινητοποιημένο το λεωφορείο στην κάθε στάση.
Η δεσμίδα των 10 εισιτηρίων θα διατίθεται με έκπτωση. Το υπουργείο δεν έχει διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή η έκπτωση πάντως το εισιτήριο δεν θα κοστίζει –κατά μέσο όρο- 1,4 ευρώ το ένα όπως σήμερα.
Από την επόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, εξαπολύεται κύμα ελέγχου προκειμένου να εντοπιστούν οι λαθρεπιβάτες. Μάλιστα, ανακοινώθηκαν και τα σημεία ελέγχου των επιβατών που είναι τα εξής:
Ομόνοια (Γραμμές 1,2 )
Σύνταγμα (Γραμμές 2,3)
Μοναστηράκι (Γραμμές 1,3)
Αττική (Γραμμές 1 και 2)
Πειραιάς (Τερματικός Γραμμής 1)
Νομισματοκοπείο (Γραμμή 3)
Αμπελόκηποι (Γραμμή 3)
Συγγρού Φιξ (Γραμμή 2 και Τραμ )
Νέος Κόσμος (Γραμμή 2. και Τραμ )
Δουκίσσης Πλακεντίας (Τερματικός Γραμμής 3)
Άγιος Δημήτριος (Γραμμή 2)
Εθνική Άμυνα (Γραμμή 3)
Νέα Ιωνία (Γραμμή 1)
Καλλιθέα (Γραμμή 1)
Κάτω Πατήσια (Γραμμή 1)
Νερατζιώτισσα (Γραμμή 1 και Προαστιακός)
5. Προωθείται, η πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα που θα επικολλάται στην προθήκη του καταστήματος. Στόχος να εντοπιστούν τα πλαστά εισιτήρια που φαίνεται να έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
6. Προς το τέλος του 2013, θα δούμε να τοποθετούνται μπάρες στις εισόδους του μετρό στο πλαίσιο τοποθέτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Στα 10 εισιτήρια το ένα…δώρο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format