Προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών


Η Ακαδημία Αθηνών, σύμφωνα με την υπ.’ αριθ. 16716/12.12.2011 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών σε πτυχιούχους Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών ή συναφών Τμημάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό ή σε ευδόκιμα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και κατά προτίμηση στο Πανεπιστήμιο Harvard των Η.Π.Α., στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Αλέξανδρου Λοβέρδου.
Οι όροι παροχής των υποτροφιών είναι οι ακόλουθοι:
1. Οι υποτροφίες χορηγούνται για δύο (2) συνεχή ακαδημαϊκά έτη με έναρξη το έτος 2012-2013, και μπορούν να παραταθούν μέχρι δύο (2) ακόμη έτη, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
2. Τo ποσόν κάθε υποτροφίας ανέρχεται σε τετρακόσια πενήντα ευρώ (450,00€) το μήνα εφόσον πρόκειται για υποτροφία εσωτερικού, και σε χίλια πεντακόσια ευρώ (1.500,00€) το μήνα εφόσον πρόκειται για υποτροφία εξωτερικού.
3. Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται πτυχιούχοι Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών ή συναφών Τμημάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον “Λίαν Καλώς”, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 36o έτος της ηλικίας τους.
4. Oι υποψήφιοι υπότροφοι θα εξεταστούν γραπτά στα ακόλουθα μαθήματα:
α)ΜικροοικονομικήΘεωρία
β) Μακροοικονομική Θεωρία
γ) Οικονομετρία
Οι υποψήφιοι υπότροφοι, οι επιθυμούντες να μεταβούν στο εξωτερικό, θα εξεταστούν επίσης υποχρεωτικά, γραπτά και προφορικά, στην ξένη γλώσσα, αναλόγως της χώρας στην οποία θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταβούν, προαιρετικά δε, με αίτησή τους, και σε περισσότερες από μία ξένη γλώσσα. Η επιτυχία στην ξένη γλώσσα αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις των λοιπών μαθημάτων.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Γραφεία του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση: Πανεπιστημίου 28) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.
Ημέρα έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 11η Μαΐου 2012 και ώρα η 10η πρωινή.
Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές μέχρι την 26η Απριλίου 2012 συνοδευόμενες από τα κατά νόμον δικαιολογητικά στην Ακαδημία Αθηνών ( ταχ. δ/νση: Πανεπιστημίου 28, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα).
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στα Γραφεία της Δ/νσης Περιουσίας της Ακαδημίας Αθηνών (δ/νση Σόλωνος 84, αρμόδια κ. Ελένη- Μαρία Αρμένη, τηλ. 210 3664736) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών : www.academyofathens.gr (menu: Ανακοινώσεις-Υποτροφίες).


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format