Διαγωνισμός FAMELAB 2012: Τα νέα πρόσωπα της επιστήμης


Έχεις ταλέντο; έχεις 3 λεπτά για να το αποδείξεις!
Άνοιξε τη δική σου αυλαία…και γίνε το επόμενο «αστέρι»
της επικοινωνίας της επιστήμης στην Ελλάδα.
Το FameLab είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνει το British Council, για 6η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης, σε συνεργασία με Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Δημιουργήθηκε αρχικά στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Βρετανίας, με στόχο την προσέλκυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε στη Βρετανία το 2005, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε πολλές χώρες διεθνώς. Το μοντέλο του διαγωνισμού μοιάζει με τα τηλεοπτικά προγράμματα τύπου Pop Idol: οι υποψήφιοι θα έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα – χωρίς τη βοήθεια PowerPoint ή άλλων εποπτικών μέσων – μπροστά σε μια κριτική επιτροπή.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας Οι παρουσιάσεις τους θα κριθούν με βάση το Περιεχόμενο, τη Σαφήνεια και τη Χαρισματικότητα και θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό.
Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις. Ξεκινώντας από τον προκριματικό γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα προκύψουν δέκα φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στον τελικό.
Στην Θεσσαλονίκη, ο προκριματικός θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, 12 μμ. στα γραφεία του British Council (Τσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία). Στην Αθήνα ο αντίστοιχος προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, ώρα 6μμ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).
Ο τελικός διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).
Βραβεία
Οι δέκα φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης στις 19 και 20 Μαΐου στην Αθήνα.
Ο νικητής του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 12 – 17 Ιουνίου 2012 θα συμμετάσχει , μαζί με τους νικητές των άλλων 20 χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας στο International Famelab 2012.
Οι συμμετέχουσες χώρες είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχοσλοβακική Δημοκρατία και Χονγκ Κονγκ.
Άλλα Βραβεία
Πρώτο βραβείο θα είναι ένα laptop, δεύτερο βραβείο για τον αναπληρωματικό θα είναι μία βιντεοκάμερα και για τον τρίτο αναπληρωματικό ένα MP4 player.
Επίσης, θα υπάρξει βραβείο προερχόμενο από το κοινό.
Και μία σειρά επιστημονικών βιβλίων από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των ΜΜΕ.
Σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Με την ευγενική υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Athens Radio 9.84, culturenow.gr και Science Illustrated.
Χορηγός Επικοινωνίας ΒΗΜΑScience
Πληροφορίες: British Council, Αθήνα – Καίτη Γιακουμάκη τηλ: 210 3692 342
Katy.yakoumaki@britishcouncil.gr
British Council, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδου τηλ: 2310 378 314 chrysoula.melidou@britishcouncil.gr
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Ελένη Γραμματικοπούλου, Μαίρη Κοντογιάννη
Τηλ: 210 7273501, 516 gramma@eie.gr
http://www.britishcouncil.org/gr/greece-science-beautiful-science-famelab-2012.htm
Find us on Facebook
www.facebook.com/BritishCouncilGreece


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Διαγωνισμός FAMELAB 2012: Τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format