Τιμητική παρουσίαση Έλληνα Καθηγητή


Τιμητική παρουσίαση της συνεισφοράς του Καθ. κ. Π. Μηλιώτη στην επίλυση μεγάλης κλίμακας προβλημάτων στο βιβλίο του W. J. Cook “In pursuit of the Traveling Salesman: mathematics at the limits of computation”
Το πρόβλημα του ταξιδεύοντος πωλητή (traveling salesman) είναι ίσος το πιο κλασικό πρόβλημα συνδυαστικής βελτιστοποίησης. Αποτελεί μέτρο για την πρόοδο που έχει γίνει στους τομείς των μαθηματικών της περιγραφής ακέραιων πολυέδρων, της χρήσης δομών γραφημάτων και της ικανότητας των υπολογιστών να αντιμετωπίσουν προβλήματα μεγάλης κλίμακας.
Η ιστορική εξέλιξη του προβλήματος αυτού καταγράφεται στο βιβλίο του William J. Cook “In pursuit of the Traveling Salesman: mathematics at the limits of computation”, Princeton University Press 2012.
Στο κεφάλαιο 8 του βιβλίου με τίτλο “Big Computing” η συνεισφορά του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Μηλιώτη, έχει ξεχωριστή θέση. Η σχετική εργασία του ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε την επίλυση μεγάλης κλίμακας προβλημάτων αυτού του τύπου με τη μέθοδο των τεμνόντων επιπέδων και άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση προβλημάτων πολύ μεγάλης κλίμακας με ανάλογες μεθόδους.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Τιμητική παρουσίαση Έλληνα Καθηγητή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format