ΘΕΜΑ: «Θερινές υποτροφίες Λιθουανίας»


Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Λιθουανίας προσφέρει υποτροφίες σε σπουδαστές, για την θερινή περίοδο του έτους 2012, που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εκμάθηση της Γλώσσας και του Πολιτισμού της Λιθουανίας.
Θα χορηγηθούν τριάντα (30) υποτροφίες από τις χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ινδία, Καζακστάν, Μαυροβούνιο, Μογγολία, Ρουμανία, Ρωσία, Φιλιππίνες, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ουκρανία, Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Ουζμπεκιστάν.
Τα Πανεπιστήμια στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις θερινές τους σπουδές Γλώσσας είναι:
1. Klaipeda University: από 27 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου http://www.ku.lt/hmf/struktura/centrai/kalbu-centras/lithuanian-language-and-culture-summer-school ,2. Vytautas Magnus University: από 24 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου http://hmf.vdu.lt/en/lithuanian-language-course και
3. Lithuanian University of Educational Sciences: από 1 Αυγούστου έως 25 Αυγούστου http://www.lituanistai.vpu.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=197&ltemid=101
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το Πανεπιστήμιο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν και οφείλουν να ορίσουν στην αίτησή τους το επίπεδο Λιθουανικής Γλώσσας στο οποίο, ενδεχομένως, ευρίσκονται. Η εγγραφή στα αντίστοιχα τμήματα Γλώσσας πραγματοποιείται αμέσως μετά την έγκριση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
-Φοιτητές (αλλά όχι στο τελευταίο έτος σπουδών τους),
-Ερευνητές ή Λέκτορες σε ΑΕΙ ή Ερευνητικό Ίδρυμα.
Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη χορήγηση δύο υποτροφιών.
Στους προπτυχιακούς, πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς φοιτητές θα χορηγηθεί υποτροφία ύψους 1.950Lt (περίπου 565 €).
Στους Λέκτορες και Ερευνητές θα χορηγηθεί υποτροφία ύψους 3.250Lt (περίπου 941€).
Με την υποτροφία θα καλύπτονται τα έξοδα αποκλειστικά και μόνο του υποτρόφου. Δεν χορηγείται επιπλέον ποσό για έξοδα, ενδεχομένως, συζύγων ή οικογένειας υποτρόφων.
Τα δίδακτρα θα καλυφθούν από τη Λιθουανία, αλλά, οποιαδήποτε άλλα ποσά, θα καλυφθούν από τους υποτρόφους. Τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν, ομοίως, από τους υποτρόφους. Εν τούτοις, οι υπότροφοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Ίδρυμα που χορηγεί την υποτροφία για φιλοξενία στους κοιτώνες ή στους φοιτητικούς ξενώνες του Πανεπιστημίου. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί πολύ ενωρίτερα από την μετάβαση του υποτρόφου. Ακόμη, οι υπότροφοι θα μπορέσουν να αναζητήσουν ιδιωτική στέγη, με την βοήθεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Λιθουανικού ΑΕΙ.
Για περισσότερα εδώ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

ΘΕΜΑ: «Θερινές υποτροφίες Λιθουανίας»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format