ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΚΕΔΟΝΙΑΣ: Επιστολή στην υπουργό Παιδείας για το αντίτιμο φοιτητικού εισιτηρίου


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Το θέμα του μειωμένου αντίτιμου του εισιτηρίου από 25% στο 50% της κανονικής τιμής των μετακινήσεων των φοιτητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η σχολή φοίτησης και των υπεραστικών συγκοινωνιών που συνδέουν τη σχολή φοίτησης με τον τόπο μόνιμης κατοικίας, έχει γίνει πλέον, με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αντικείμενο καθημερινών αιτημάτων των φοιτητών.
Γνωρίζετε κυρία υπουργέ, ότι στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας φοιτούν κατά γενική ομολογία φοιτητές των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και ως εκ τούτου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πολλαπλές καθημερινές τους μετακινήσεις από και προς το Ίδρυμα όπου σπουδάζουν. Γνωρίζετε επίσης ότι το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών στην περιφέρεια δεν επιδοτείται όπως συμβαίνει για τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κόστος των μετακινήσεων των λιγότερο εύπορων φοιτητών καθιστώντας πολλές φορές αδύνατη την φυσική τους παρουσία στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια.
Κυρία Υπουργέ,
Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά Ιδρύματα της χώρας, αλλά και από άλλα περιφερειακά κυρίως ΤΕΙ, έχουν απόλυτη ανάγκη και απαιτούν την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) της 4/10/2011 με θέμα «Διευκολύνσεις στις μετακινήσεις των φοιτητών των ΑΕΙ» με την άμεση υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς. Έχει ήδη παρέλθει πολύτιμος χρόνος χωρίς η συγκεκριμένη διάταξη να εφαρμοσθεί ποτέ στην πράξη έως σήμερα, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, για το οποίο έχει υπογραφεί η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., βαίνει ήδη προς το τέλος του. Ήδη πολλοί μιλούν για εμπαιγμό των φοιτητών των φτωχότερων κυρίως στρωμάτων, ενώ τα 25 εκατομμύρια ευρώ που θα ήταν η δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν φαίνεται να απορροφώνται για τον συγκεκριμένο «ιερό» θα έλεγα σκοπό, αλλά αιωρούνται στον αέρα και ίσως τελικά χαθούν μέσα στη δύνη της γραφειοκρατίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, πράγμα που το απεύχομαι σε κάθε περίπτωση.
Κυρία Υπουργέ,
Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή μπορείτε, εν μέσω δραματικών περικοπών των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων μας, να παρέμβετε αποτελεσματικά για να υπογραφούν οι συμβάσεις που απαιτεί η παραπάνω ΚΥΑ για την μείωση στο 50% του κανονικού εισιτηρίου για τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις, και να περισώσουμε ό,τι απέμεινε από την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα της σπουδάζουσας νεολαίας και των οικογενειών της που την συντηρούν, να μετακινείται και εν τέλει να συνεχίσει να έχει την ευκαιρία να σπουδάζει. Πρόκειται για την θεμελιώδη δημοκρατική αρχή της εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη – πολιτείας.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
Γιώργος Χαραλαμπίδης
Καθηγητής


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΚΕΔΟΝΙΑΣ: Επιστολή στην υπουργό Παιδείας για το αντίτιμο φοιτητικού εισιτηρίου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format