«Επανάσταση στον Αγροτικό Τομέα» μια Καινοτομία που Αναπτύσσει το ΤΕΙ Μεσολογγίου.


Οπως δήλωσε στο GoodNews ο καθ. του Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και επικεφαλής της ομάδας Γιώργος Σαλάχας, υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιωτικές εταιρείες και παραγωγούς για επενδύσεις.
Τα μέλη της ομάδας:
Η Ερευνητική Ομάδα αποτελείται από τον δρ. Γ. Σαλάχα, Καθηγητή στο Εργ. Φυσιολογίας-Βιοχημείας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, τον δρ. Δ. Σάββα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Εργ. Λαχανοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον δρ Γ. Καπότη, Καθηγητή στο Εργ. Λαχανοκομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, τον δρ. Ε. Γιαννακόπoυλο, την δρ. Κων/να Αργυροπούλου και 2 υποψήφιους διδάκτορες τον Α. Παπασάββα και την Ε. Ψαθά.
Τι είναι η αεροπονία;
Είναι το πρωτοποριακό σύστημα καλλιέργειας όπου τα φυτά αναπτύσσονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον απουσία οποιουδήποτε υποστρώματος. Οι ρίζες κρέμονται κυριολεκτικά στον αέρα μέσα σε κλειστά δοχεία ή κανάλια καλλιέργειας και ψεκάζονται με το ανακυκλούμενο θρεπτικό διάλυμα.
Τα φυτά αναπτύσσονται ταχύτατα σε σχέση με όλες τις άλλες μεθόδους καλλιέργειας, έχοντας μακράν τις μικρότερες απαιτήσεις σε νερό, θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια.
Για περισσότερα εδώ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

«Επανάσταση στον Αγροτικό Τομέα» μια Καινοτομία που Αναπτύσσει το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format