Δελτίο Τύπου από την Γραμματεία της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α.


Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, ασχολήθηκε με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Η Σύγκλητος εμμένει στην τήρηση της νομιμότητας από όλους, καταδικάζει τις πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται, ιδίως όταν στρέφονται εναντίον πολιτών που ασκούν νόμιμα δικαιώματα. Καταδικάζει, επίσης, τις καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, πολύ περισσότερο, όταν ορισμένες αποτελούν δομικά στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητας της πόλης των Αθηνών.
Στηρίζει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις ενέργειές του και αποδοκιμάζει τις επιθέσεις που έχει υποστεί και υφίσταται, οι οποίες είναι άδικες και ανυπόστατες, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και υπονομεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αν και εκλήθη δημοσίως από τον Πρύτανη να αποδείξει το βάσιμο των βαρύτατων κατηγοριών της κατά του προσώπου του, δεν το έπραξε, συνεπώς οφείλει να προβεί στην άμεση ανάκλησή τους.
Το Πανεπιστήμιο, όπως και κατά το παρελθόν, θα προχωρήσει στις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την προστασία της περιουσίας του, τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στο κτήριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ν.Ο.Π.Ε.).
Για να δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Δελτίο Τύπου από την Γραμματεία της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format