Φόβοι για τη ζωή του πρίγκιπα William


Είναι η πρώτη φορά μετά το 1982 που η ένταση αυξάνεται επικίνδυνα στα νησιά Φάλκλαντ. Κι όμως οι επικεφαλής του Σώματος όπου υπηρετεί ο πρίγκιπας William έχουν ήδη επικυρώσει τη μετάθεσή του στον Νότιο Ατλαντικό και δεν αλλάζουν γνώμη. Πρώτη θέση στο «μέτωπο» θα έχει ο πρίγκιπας που από τον Φεβρουάριο μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς οι σχέσεις της χώρας του με την Αργεντινή είναι ιδιαίτερα τεταμένες αυτήν την περίοδο.
Η Βρετανία κατηγορεί την Αργεντινή επειδή η χώρα της Λατινικής Αμερικής απαγόρευσε την πρόσδεση των πλοίων που φέρουν σημαία των νήσων Φάλκλαντ στα λιμάνια της και μάλιστα έπεισε και άλλες γείτονες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη, να χαρακτηρίσουν τη σημαία παράνομη και να απαγορεύσουν επίσης την είσοδο στα συγκεκριμένα πλοία. Η ένταση ξεκίνησε όταν βρετανική εταιρεία ανακάλυψε την ύπαρξη πετρελαίου στη θάλασσα των Μαλβίνας, όπως αποκαλούν τα νησιά οι Αργεντίνοι, που τα διεκδικούν μέχρι σήμερα.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής: «Στις Μαλβίνας πέρνουν το πετρέλαιό μας και τα ιχθυαλιεύματά μας». Το Φόρεϊν Όφις τόνισε πως δεν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για τον αποκλεισμό των πλοίων με τη σημαία των Φάλκλαντ και ότι αυτή η κίνηση μπορεί να βλάψει τη ζωή. «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το δικαίωμα των Φάλκλαντ να καθορίζουν το δικό τους πολιτικό μέλλον», επισήμανε σε ανακοίνωσή του.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Φόβοι για τη ζωή του πρίγκιπα William

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format