Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φόρουμ Κινητικότητας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών και αυτό που προέκυψε είναι ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των μετακινήσεων με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Το έργο ΑΤΤΑC (Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities – Ελκυστικές Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες για προσβάσιμες πόλεις), θα εκπονηθεί βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου για τις ανάγκες κινητικότητας των ατόμων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και τον περιβάλλοντα χώρο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Αναφορικά με την εισαγωγή ενιαίου και ευφυούς συστήματος εισιτηρίων και ηλεκτρονικής πληρωμής στη Θεσσαλονίκη, η συγκοινωνιολόγος, περιβαλλοντολόγος, τοπογράφος μηχανικός Χρύσα Βίζμπα είπε ότι η εισαγωγή των ενιαίων συστημάτων εισιτηρίου ενθαρρύνει τη χρήση δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, ενώ καθιστά τις μετακινήσεις ευέλικτες και τις συναλλαγές απλούστερες και φτηνότερες.
Όσον βέβαια αφορά τους εκτελεστικούς φορείς, η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου επιφέρει αύξηση των εσόδων από την αύξηση της επιβατικής κίνησης και μειώνει την εισιτηριοδιαφυγή. Η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βελτιώνει το αστικό περιβάλλον και ενισχύει την τοπική οικονομία λόγω αύξησης της βιώσιμης κινητικότητας, τόνισε η κ. Βίζμπα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format