Προειδοποιήσεις πρυτάνεων για λουκέτο στα ΑΕΙ


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σήμερα οι πρυτάνεις στον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στην πρώτη συνάντηση που είχαν μαζί του, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο ακόμη και αναστολής της λειτουργίας ορισμένων πανεπιστημίων, λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Τι δήλωσαν οι πρυτάνεις
«Συζητήσαμε όλα τα μείζονα προβλήματα και παλαιά και καινούργια και μελλοντικά και ακούσαμε από επίσημα χείλη ότι όλα τα πρακτικά, τουλάχιστον, ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και είναι προς συζήτηση», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι σε εξέλιξη οι προσφυγές στα δικαστήρια σχετικά με το εκλογικό σύστημα και τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων, που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Σχετικά με τις πιστώσεις, ο κ.Ρέμελης είπε ότι οι πρυτάνεις ελπίζουν να δοθούν στα πανεπιστήμια καθώς «δεν υπάρχουν χρήματα για λειτουργικές δαπάνες» ενώ μεγάλα ζητήματα είναι η θέρμανση και η μεταφορά φοιτητών.
Σύμφωνα με τον πρύτανη Πανεπιστημίου Θράκης, οι πιστώσεις έχουν μειωθεί στο 50% και «το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και αν δεν πάρουμε τώρα την τρίτη δόση … αντιμετωπίζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουμε».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντ. Αλμπάνης σημείωσε πως στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οι πρυτάνεις «ανέδειξαν ως μείζον πρόβλημα αυτό των λειτουργικών δαπανών και της καθυστέρησης της εκταμίευσης της τρίτης δόσης, γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα την εμπλοκή στην πληρωμή ηλεκτρικού, τηλεφώνου, λειτουργίας εργαστηρίων και κλινικών, που έχει υψηλό κόστος κλπ.».


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Προειδοποιήσεις πρυτάνεων για λουκέτο στα ΑΕΙ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format