Το Α.Π.Θ αντιστέκεται για τις αλλαγές του Υπ. Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


auth.gif

«Μετά τη μη υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από πλευράς των πρυτάνεων 15 πανεπιστημίων της χώρας για τον ορισμό της οργανωτικής επιτροπής η οποία θα υλοποιήσει τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης για το νέο νόμο, το Α.Π.Θ., με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση δύο πράξεων της Υπουργού Παιδείας οι οποίες έχουν, μέχρι σήμερα, εκδοθεί. Συγκεκριμένα, εναντίον της πράξης με την οποία η Υπουργός Παιδείας διορίζει την Οργανωτική Επιτροπή και εναντίον της πράξης με την οποία η Υπουργός ορίζει ως εκλογικό σύστημα για τις εκλογές των Διοικητικών Συμβουλίων τη, λεγόμενη, ταξινομική ψήφο.
Η κίνηση του Α.Π.Θ. να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το ερώτημα της αντισυνταγματικότητας των πράξεων αυτών εναρμονίζεται πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων οι οποίες έκριναν τις πράξεις ως θεσμική εκτροπή.
Θέλω να πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δώσει μία οριστική λύση στη μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή που έχει προκληθεί στα πανεπιστήμια εξαιτίας των πρόσφατων πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας».
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ορίσει τo δικηγόρο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., ως πληρεξούσιο δικηγόρο, να εκπροσωπήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να καταθέσει και να υποστηρίξει την αίτηση του Πανεπιστημίου κατά της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ακύρωση των αποφάσεων που εξέδωσε: α) υπ’ αριθμ. Φ.120.61/196/111940/Β2/28-9-2011 (ΦΕΚ 2368/25-10-2011 τ.Β΄), που αφορά στη Συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Α.Π.Θ., που έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Α.Π.Θ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 4009/2011 και β) υπ’ αριθμ. Φ.122.1/309/125673/Β2 (ΦΕΚ 2436/2-11-2011 τ.Β΄), που αφορά στην εφαρμογή του συστήματος ταξινομικής ψήφου, κατά τη διαδικασία εκλογής των καθηγητών-εσωτερικών μελών του Συμβουλίου κάθε ΑΕΙ, καθώς και κάθε άλλης συναφούς πράξης της Διοίκησης.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το Α.Π.Θ αντιστέκεται για τις αλλαγές του Υπ. Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format