Στέγη για όλους ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εστιακών φοιτητών, μπροστά από το πρώην δημαρχείο Καρλοβάσου, τα μέλη της οποίας διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή, 100 νέες αιτήσεις φοιτητών, κυρίως πρωτοετών, για δωρεάν στέγαση, καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, ενώ 30 φοιτητές, που παλαιότερα έμεναν στις εστίες υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους . Ο κίνδυνος πάντως πολλοί φοιτητές να διακόψουν τις σπουδές τους ή να μην τις αρχίσουν καθόλου, είναι ορατός.
Η Επιτροπή προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρεται η κατάσταση, ενώ καταγράφονται οι διεκδικήσεις, ανάμεσα στις οποίες:
Η δημιουργία εστιών για όλους τους φοιτητές, οι οποίες θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο, καθώς και η μη απομάκρυνση των φοιτητών που ήδη μένουν εκεί.
Η μίσθωση, με ευθύνη του κράτους, ξενοδοχείου για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εστίες. Μετά από την ολοκλήρωση / παράδοση των εστιών του Πανεπιστημίου, να μην ξενοικιαστούν τα ξενοδοχεία.
Να μην πληρώνει κανένας φοιτητής για την μετακίνησή του. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ.»


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Στέγη για όλους ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format