Ημερίδα με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Οικονομικές Πολιτικές» από το Αριστοτέλεο Πανεπηστήμιο Θεσσαλονίκης


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Η Οικονομική Ύφεση 2008-2009

Κρίση «δημιουργικής καταστροφής» ή συστημική κρίση; Βιομηχανική παραγωγή, ανεργία, διεθνές εμπόριο και χρηματιστήρια στη σημερινή κρίση και στη Μεγάλη Ύφεση του Μεσοπολέμου. Η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική τότε και τώρα. Πλήρης απασχόληση: το κράτος ως «εργοδότης εσχάτης ανάγκης». Παγκόσμια οικονομική κρίση ή κρίση των προηγμένων χωρών; Η στρατηγική διαφωνία ΗΠΑ-Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το σχίσμα «Βορρά»-«Νότου» στο εσωτερικό της Ευρωζώνης είναι τα ζητήματα που θα αναλυθούν από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Γιώργο Δουράκη, στην εκδήλωση, με τίτλο: «Η οικονομική ύφεση “2008-2009″». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρες 19.00 με 21.00.
Πρόκειται για τη δεύτερη ομιλία που εντάσσεται στη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πανεπιστημιακή κοινότητα και το κοινό, με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Οικονομικές Πολιτικές». Η σειρά απαρτίζεται από 5 εβδομαδιαίες ομιλίες από τον Επίκ. Καθηγητή Γ.Δουράκη και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες 19:00 με 21:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. Στόχος της Επιτροπής είναι η δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο πάντα τον φοιτητή.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Ημερίδα με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Οικονομικές Πολιτικές» από το Αριστοτέλεο Πανεπηστήμιο Θεσσαλονίκης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format