Yπερψηφίστηκε ο νόμος για τα πανεπιστήμια!!


Υπερψηφίστηκε σήμερα το πρωί, ο νέος νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πετυχαίνοντας ομολογουμένως μια πρωτοφανής συναίνεση και ένα αρκετά μεγάλο βαθμό θετικών ψήφων, αφού 250 βουλευτές ψήφισαν ναι!
Η υπουργός Παιδείας ,ανακοίνωσε τις αλλαγές βάσει των οποίων εξασφαλίστηκε η συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες, εκτός της ρητής κατάργησης των διατάξεων περί πανεπιστημιακού ασύλου και της αλλαγής του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, προστέθηκε και η απαγόρευση εκλογής του ίδιου πρύτανη για δεύτερη συνεχή θητεία στο ίδιο ίδρυμα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε υπερήφανη για τη διαδικασία και για την μεγάλη πλειοψηφία που συγκέντρωσαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι : «Επειδή όλοι πιστεύουμε πως αλλάζοντας την παιδεία αλλάζουμε την Ελλάδα, και επειδή η συναίνεση δεν είναι τυχαίο γεγονός, εύχομαι αυτό να είναι η αρχή μιας πορείας για το επόμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα – και στην οικονομία» ανέφερε η υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι : «Τα ΤΕΙ δεν είναι πανεπιστήμια, αλλά έχουν άλλους σκοπούς. Είναι αδύνατον να οδηγηθούμε σε πραγματική απόδοση, αν ο στόχος μας είναι να κάνουμε το ένα ομοιότυπο του άλλου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή του 5% των φοιτητών στη διαδικασία εκλογής του πρύτανη.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλωσόρισε τη Νέα Δημοκρατία στο «στρατόπεδο του Ναι», η γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε αλισβερίσι τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι ο Νόμος δεν θα εφαρμοστεί γιατί έχει προβλήματα Συνταγματικότητας. Τέλος, για την ιστορία το κόμματα που υπερψήφισαν το νέο νόμο για τα πανεπιστήμια ήταν: το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΣΥ.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Yπερψηφίστηκε ο νόμος για τα πανεπιστήμια!!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format