Πανελλήνιες 2015: Ψυχολογία


Πολλοί είναι οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης οι οποίοι επιλέγουν να εργαστούν στο τομέα της Ψυχολογίας. Στην χώρα μας υπάρχουν 4 τμήματα Ψυχολογίας, τα 2 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αθήνα και τα άλλα δύο στην Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Τα 4 αυτά τμήματα δίνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός ψυχολόγου και όχι τα τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, τα οποία δίνουν περισσότερο τα επαγγελματικά διακιώματα του φιλολόγου. Η Ψυχολογία είναι ένα αρκετά υψηλόβαθμο τμήμα, κάτι όμως που δεν εμποδίζει τους μαθητές να το δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο αφού 23705 συνολικά μαθητές την δηλωσαν ενώ 2916 ήταν εκείνοι που δήλωσαν την Ψυχολογία σαν πρώτη επιλογή το 2014.

Τμήμα Βάσεις 2014 ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90% ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%
Ψυχολογία ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) 18197 1175 6315
Ψυχολογία Παντείου Αθήνα 18081 558 6168
Ψυχολογία Κρήτης Ρέθυμνο 17811 254 5115
Ψυχολογία Αθήνας ΕΚΠΑ 18205 929 6107

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι ψυχολόγοι μπορούν να εργαστούν σε Γενικά και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, σε Φυλακές, ΚΑΠΗ, ορφανοτροφεία, ιδρύματα, ΟΑΕΔ, Κέντρα απεξάρτησης και άλλους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες να ανοίξουν το δικό τους γραφείο. Επίσης όσοι ειδικευτούν στην  “οργανωτική ψυχολογία” (ή οργανωσιακή ψυχολογία, ή βιομηχανική ψυχολογία) μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις κάθε κλάδου αφού εφαρμόζουν τις μεθόδους της ψυχολογίας στον εργασιακό χώρο συνεισφέροντας στη βελτίωση της λειτουργίας των οργανισμών και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.Παράλληλα με ένα μεταπτυχιακό στο μάρκετινγκ θα μπορούσαν να εργαστούν και στο χώρο της διαφήμισης.Τέλος, θέσεις ψυχολόγων προβλέπονται και στην ειδική αγωγή. Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ23.

Οι ψυχολόγοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα απορρόφησης στην αγορά εργασίας παρά τις διεξόδους και τους πολλούς χώρους στους οποίους μπορούν να εργαστούν. Οι θέσεις στο δημόσιο είναι περιορισμένες και οι περισσότεροι ψυχολόγοι αυτοαπασχολούνται.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Ψυχολογία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format