Πανελλήνιες 2015: Λογοθεραπεία


Πολλοί είναι οι μαθητές οι οποίοι επιλέγουν να ασχοληθουν με έναν πολύ ενδιαφέρον παραϊατρικό τομέα, αυτόν της Λογοθεραπείας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με πολύ καλές προοπτικές εργασίας. Τμήματα Λογοθεραπείας υπάρχουν στα ΤΕΙ Ηπείρου και Πάτρας και αναφορικά με τα μόρια εντάσσονται στη μεσαία βαθμολογική κατάταξη.Η ζήτηση τους είναι αρκετά μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι τα 2 τμήματα βρίσκονται στην επαρχία. Παρακάτω ακολουθεί πίνακας με τις βάσεις του 2014, το σύνολο των φοιτητών που δήλωσαν τα τμήματα αλλά και τον αριθμό των μαθητών που τα είχαν ως πρώτη επιλογή.

ΤΜΗΜΑ

ΒΑΣΕΙΣ 2014

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90%

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ 90%

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

14555

8618

207

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

14717

8031

224

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι Λογοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που έχουν προβλήματα ομιλίας, γραπτού λόγου. Οι απόφοιτοι των τμημάτων Λογοθεραπείας μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο σε οργανισμούς, σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα, κέντρα ψυχικής υγείας, παιδικούς σταθμούς, σχολεία για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.Στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να δημιουργήσουν σχέση εξαρτημένης εργασίας ή άλλη μορφή εργασιακής σχέσης ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε Κέντρα Λογοθεραπείας και σε Κέντρα Αποκατάστασης. Έχουν επίσης δικαίωμα παροχής κατ’ οίκον θεραπείας σε ασθενείς. Μπορούν ακόμη να ιδρύουν ιδιωτικά Κέντρα Λογοθεραπείας ή Κέντρα Αποκατάστασης που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης.

Ένα πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο της Λογοθεραπείας είναι ότι δεν έχει εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα προκειμένου να εκδοθεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έτσι πολλά άτομα ελλιπούς μόρφωσης μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα προσφέροντας αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες.

Αναφορικά με την ανεργία είναι αρκετά αυξημένη αφού το επάγγελμα πλεόν θεωρείται κορεσμένο λόγω του ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη πτυχίο εξωτερικού Πανεπιστημίου αλλά και εκείνοι που συνεχώς αποφοιτούν από τα τμήματα Λογοθεραπείας. Πολύ μικρό ποσοστό έως σήμερα έχει απορροφηθεί στον δημόσιο τομέα ενώ η πλειοψηφία των επαγγελματιών εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε στον δικό τους χώρο είτε με μερική απασχόληση σε διάφορα κέντρα ειδικών θεραπειών.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Λογοθεραπεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format