Πανελλήνιες 2015: Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού


Καλή επιλογή για μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού είναι το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Αθηνών και Κρήτης. Πρόκειται για τμήματα που δεν απαιτούν πολλά μόρια για την εισαγωγή των μαθητών. Το 2014 19212 υποψήφιοι δήλωσαν το μάθημα συνολικά ενώ 296 συνολικά μαθητές δήλωσαν ως πρώτη τους επιλογή αυτά τα τμήματα.

ΤΜΗΜΑ ΒΑΣΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑΣ 2013 ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ 90% ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ 90%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 12401 5130 45
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 14076 7165 137
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 12223 6917 114

ΕΡΓΑΣΙΑ:

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων αυτών έχουν δικαίωμα απασχόλησης, ως στελέχη στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στους τομείς αυτούς έχουν την δυνατότητα να διεξάγουν κοινωνική μελέτη ή ψυχοκοινωνική μελέτη όπου κρίνεται απαραίτητη, του περιστατικού, της ομάδας και της κοινότητας που χρειάζεται την παρέμβασή τους, να διαμορφώσουν διάγνωση, αυτόνομα ή και σε συνεργασία με άλλους ειδικούς για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και να εκπονήσουν και να εκτελέσουν σχέδιο δράσης και ενεργειών για την αντιμετώπιση συγκεκριμένης κατάστασης. Οι κοινωνικοί λειτουργοί εργάζονται επίσης σε ΚΑΠΗ, σε νοσοκομεία, σε πρόγραμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», σε φυλακές, σε δήμους, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελληνική Αστυνομία,σε Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, ως ελεύθεροι επαγγελματίες ανοίγοντας το δικό τους γραφείο, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στην πρόληψη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, στην Κοινωνική Οργάνωση και Ανάπτυξη, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για τις ένοπλες δυνάμεις και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στα σχολεία αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ18.09. Μπορούν ακόμα να εργαστούν και στις υπηρεσίες ειδικής αγωγής αφού εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ30. Επιπρόσθετα μπορούν να εργαστούν σε βιομηχανίες άλλα και σε ιδιωτικούς παιδικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στους αποφοίτους του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας. Έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα και σε πολλές προκηρύξεις δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2015: Το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format