Εξεταστική Φεβρουαρίου: θα πραγματοποιηθεί κανονικά και για τους επι πτυχίω φοιτητές


Με αφορμή τη δυσχερή οικονομική κατάσταση χιλιάδων οικογενειών, που τα παιδιά τους σπουδάζουν κατατέθηκε προ ολίγων ημερών ερώτημα στη Βουλή, σχετικά με το αν θα δοθεί η δυνατότητα στους επι πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν κανονικά στην ερχόμενη εξεταστική, το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτημα στον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με επικεφαλή την Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ζητώντας τη συμμετοχή των φοιτητών αυτών στην εξεταστική, ανεξαρτήτως του εξαμήνου διδασκαλίας τους.

Όπως αποδείχθηκε, το Υπουργείο έλαβε σοβαρά υπόψιν το ερώτημα αυτό αφού, όπως ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετική τροπολογία με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει, ουσιαστικά, τις σπουδές τους να εξεταστούν σε μαθήματα των προηγουμένων ετών ανεξαρτήτως εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι, το δικαίωμα αυτό είχε παραχωρηθεί καί τις χρονιές που πέρασαν (2013-2014) με τα άρθρα 34 παρ.17 του ν.4115/2013 και με το άρθρο 6 παρ.9 του ν.4218/2013 αντίστοιχα.Όμως, σύμφωνα με το τελευταίο νομοθετικό πλαίσιο, το δικαίωμα αυτό κατοχυρώθηκε μόνο για τις εξεταστικές του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014.Για το λόγο αυτό κατατέθηκε και το ερώτημα στη Βουλή, ούτως ώστε να γνωστοποιηθεί εάν ο Υπουργός Παιδείας είναι διατεθειμένος να κάνει το ίδιο και για το 2015.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στα πλαίσια της 77ης Συνόδου των Πρυτάνεων Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.Άλλα θέματα που, επίσης, συζητήθηκαν ήταν εξωστρέφεια και διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο προϋπολογισμός και εξορθολογισμός των δαπανών καθώς και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου κατατάσσεται και το θέμα της εξεταστικής, όπως επίσης και η μεταφορά αρμοδιοτήτων ως προς το θέμα της έγκρισης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και της ίδρυσης εργαστηρίων.

Τέλος, στη Σύνοδο συζητήθηκε και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αρκετοί φοιτητητές και οι οικογένειές τους.Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως, οι οικογένειες των φοιτητών δεν είναι σε θέση να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους, έχοντας έτσι ως αποτέλεσμα οι ίδιοι οι φοιτητές να μη μπορούν να φοιτήσουν σε σχολές της επιλογής τους.

Για το ζήτημα αυτό, η Σύνοδος ζήτησε από την Πολιτεία να αυξήσει τις δαπάνες φοιτητικής μέριμνας που χρησιμοποιούνται για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Εξεταστική Φεβρουαρίου: θα πραγματοποιηθεί κανονικά και για τους επι πτυχίω φοιτητές

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format