Το πρόγραμμα au pair : εργασία στην Αμερική και την Ευρώπη, εμπειρία ζωής!


Το πρόγραμμα au pair είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα ανταλλαγής κουλτούρας στον κόσμο, αφού συνδυάζει εργασία και σπουδές για νέους ηλικίας 19 – 26 ετών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μένουν μαζί με μια οικογένεια αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού.Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα – ευκαιρία να γνωρίσουν την Αμερική και την κουλτούρα της και να κάνουν νέους φίλους.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανταλλαγή κουλτούρας και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο εξωτερικό, η παρακολούθηση μαθημάτων σε πανεπιστήμιο και η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων.

Ταυτόχρονα, όμως, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν και την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και κάνουν νέους φίλους.

Πώς λειτουργεί;

Το πρόγραμμα au pair ανήκει στα εγκεκριμένα προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών του US State Department, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη θέσπιση των κανόνων του και την επίβλεψη της λειτουργίας του.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω των 14 εγκεκριμένων απο το US State Department agencies και των συνεργατών τους.Στην Ελλάδα, υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Anixi, η οποία συνεργάζεται με την Au Pair International που τοποθετεί au pairs σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Η visa εισόδου στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα Au Pair ονομάζεται J1 και χορηγείται απο την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πόσο διαρκεί;

Το πρόγραμμα για τις ΗΠΑ διαρκεί 12 μήνες.Μετά το πέρας των 12 μηνών, υπάρχει δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 6, 9 ή 12 μήνες. Στην Ευρώπη ξεκινούν από 3 μήνες εως 12+, ενω σε μερικές περιπτώσεις (Ισπανία) υπάρχει δυνατότητα και για 1-2 μήνες.

Παροχές του προγράμματος :

  • Αεροπορικά εισιτήρια από και προς τις ΗΠΑ*
  • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλιση
  • Διατροφή
  • Στέγαση
  • 500 δολάρια ΗΠΑ για εκπαιδευτικές δαπάνες
  • 195,75 δολάρια ΗΠΑ/εβδομάδα
  • 2 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών
  • 35 δολάρια ΗΠΑ για το SEVIS fee
  • 24ωρη υποστήριξη απο τους συνεργάτες της au pair στην Αμερική
  • Pre-departure meeting

* Το εισιτήριο επιστροφήςεκδίδεται όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Η αίτηση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση : http://anixi.eu/how-to-apply-application-process-gr

Πόσο θα κοστίσει;

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350 ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του ενδιαφερόμενου και αφού πάρει τη visa JI από την Πρεσβεία.

Επιπλέον έξοδα

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον, 120 ευρώ για τη συνέτευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρεσβεία για την απόκτηση της visa και 50 ευρώ για την απόκτηση διεθνούς διπλώματος οδήγησης (Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους Γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου και καταβάλλεται το τέλος).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα : http://anixi.eu/au-pair-program-gr

ΔΕΊΤΕ ΕΠΊΣΗΣ

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το πρόγραμμα au pair : εργασία στην Αμερική και την Ευρώπη, εμπειρία ζωής!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format