Κάνενα έλεος για τα “ανυπάκουα” ιδιωτικά ΙΕΚ


«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε ότι αφορά τα ΙΕΚ που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, επιμένοντας στην απόφασή του να προβεί σε αναστολή της λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ακολουθούν την ασφαλιστική νομοθεσία.

Βάση στοιχείων που ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος, οι συνολικές οφειλές των ιδιωτικών ΙΕΚ στο δημόσιο φτάνουν τα 140.000.000 €.

Ταυτόχρονα,σε συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Ερευνητικά Κέντρα με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός δήλωσε ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα υπόθεση, στην οποία ένα ιδιωτικό ΙΕΚ κατέθεσε δύο φορές πλαστό έγγραφο του ΙΚΑ με βεβαίωση ρύθμισης των οφειλών του. Προειδοποίησε, επίσης, ότι θα διακόψει την προβολή των τηλεοπτικών διαφημίσεων των “ανυπάκουων” ΙΕΚ, διότι δεν ρύθμισαν το θέμα των οφειλών μέσα στα όρια της προθεσμίας, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος, ζήτησε την αποφυγή κομματικών αντιπαραθέσεων πάνω σε αυτότο πρόβλημα, γιατί σκοπός είναι ο “καθαρισμός” της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Επιμέλεια : Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Κάνενα έλεος για τα “ανυπάκουα” ιδιωτικά ΙΕΚ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format