Οι μεγαλύτεροι μύθοι της ανθρωπότητας: από το Τρίγωνο των Βερμούδων μέχρι το Άγιο Δισκοπότηρο


Οι θρύλοι και οι μύθοι είναι τόσο παλιοί όσο και το ανθρώπινο γένος, ωστόσο μερικοί από αυτούς βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών ερευνητών. Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Μύθοι: τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας» θα γνωρίσουμε τους δημοφιλέστερους και θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες ερευνητών και επιστημόνων που προσπαθούν να βρουν τι κρύβεται πίσω από τα μυστικά για το Τρίγωνο των Βερμούδων, το τέρας Mothman, αλλά και για το ιερό Δισκοπότηρο. Η πρεμιέρα της σειράς είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 22:00 στο Viasat History.

Ο μύθος για το Τρίγωνο των Βερμούδων: UFO ή θαλάσσια τέρατα;

Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πολλά για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Δεκάδες πλοία και αεροπλάνα έχουν εξαφανιστεί ανεξήγητα στην υδάτινη περιοχή που περικλείεται από το σύμπλεγμα των Βερμούδων, τις ακτές του Πουέρτο Ρίκο και της Φλόριντας των ΗΠΑ. Ο Μπρους Γκέρμον είναι ένας από τους τυχερούς πιλότους που κατάφεραν να επιζήσουν. Ο Γκέρμον αντιμετώπισε ένα πολύ τρομακτικό φαινόμενο, όταν βρέθηκε ξαφνικά παγιδευμένος σε πυκνή νέφωση, καθώς εκτελούσε μια πτήση ρουτίνας. Την ίδια στιγμή η πυξίδα του αχρηστεύτηκε και η σύνδεση μέσω ασυρμάτου διακόπηκε. Ο Γκέρμον κατάφερε να βρει διέξοδο μέσα από τα σύννεφα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε προφανή σύγχυση. Όπως εξηγεί, τα κατάφερε επειδή απλώς ήταν τυχερός.

Η συγκεκριμένα περιοχή συνδέεται με αρκετούς απίστευτούς μύθους. Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι εξαφανίσεις οφείλονται σε ηλεκτρομαγνητικές ομίχλες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα χρονικό τούνελ. Υπάρχουν, επίσης, εκείνοι που υποπτεύονται ότι η δραστηριότητα εξωγήινων είναι η αιτία πίσω από αυτά τα φαινόμενα. Ωστόσο, η πιο ευλογοφανής αιτία έχει να κάνει με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν στην περιοχή. Ερευνητές έχουν επιχειρήσει να κατασκευάσουν ένα μοντέλο προσομοίωσης του καιρού με τη χρήση της μεγαλύτερης γεννήτριας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Τα πειράματα επιβεβαίωσαν ότι στις συγκριμένες συνθήκες είναι τεράστια κύματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται, ενώ η ορμή τους μπορεί να βυθίσει ολόκληρα πλοία.

Πού είναι κρυμμένα το Άγιο Δισκοπότηρο;

Αναμφίβολα το Άγιο Δισκοπότηρο είναι το πιο περιζήτητο κειμήλιο τα τελευταία 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τους πίνακες του Μεσαίωνα, ο Ιησούς ήπιε από αυτό κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, ενώ στο ίδιο αντικείμενο έσταξε το αίμα κατά τη Σταύρωση. Όποιος πίνει από αυτό μπορεί να προσδοκά τη μετά θάνατον ζωή. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Στην Ισπανία, οι θρύλοι το συνδέουν με το Σάντο Καλίθ, ένα δισκοπότηρο που βρίσκεται στον γοτθικό καθεδρικό στη Βαλένθια. Όταν οι ιππότες κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη και την Ιερουσαλήμ αναζήτησαν το Άγιο Δισκοπότηρο. Οι ιστορικοί προσπαθούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή των ιπποτών από την Ιερή Πόλη μέχρι την Ρώμη και στην συνέχεια την Ισπανία. Στο μεσαιωνικό ιπποτικό έπος «Πέρσεβαλ» δίνονται πληροφορίες για το πώς μοιάζει το Δισκοπότηρο, ωστόσο οι περιγραφές  ταιριάζουν με το Σάντο Καλίθ;

Εκτός από την Ισπανία, οι θρύλοι για το Άγιο Δισκοπότηρο είναι δημοφιλείς και σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, ένας μύθος αναφέρει ότι ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ταφή του Ιησού και φύλαξε το αίμα Του στο Δισκοπότηρο, μετέφερε το Άγιο αντικείμενο στην Αγγλία και τον έκρυψε το Γκλαστονμπέρι, στο ίδιο τόπο όπου τάφηκε αργότερο ο βασιλιάς Αρθούρος.

Έτσι άλλωστε λειτουργούν οι μύθοι: ο ένας προκύπτει μέσα από τον άλλο και διατηρούνται με τον τρόπο αυτό ζωντανοί μέσα στους αιώνες και διαπλέκονται μεταξύ τους. Η σειρά του Viasat History «Μύθοι: Τα μεγάλα μυστήρια της ανθρωπότητας» αναζητούν την αλήθεια πίσω από αυτά τα μυστήρια.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Οι μεγαλύτεροι μύθοι της ανθρωπότητας: από το Τρίγωνο των Βερμούδων μέχρι το Άγιο Δισκοπότηρο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format