Δεκέμβριος στο Viasat Nature: Ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και οι αξιολάτρευτες λεοπαρδάλεις του χιονιού


Στο πρώτο 15θήμερο του Δεκέμβριου στο Viasat Nature γνωρίζουμε τις λεοπαρδάλεις του χιονιού που ζουν στο Θιβέτ. Ενώ μεγαλώνουν και ακολουθούν τη μητέρα τους, βλέπουμε ένα μοναδικό πορτρέτο του κόσμου τους που είναι γεμάτος ομορφιά και εύθυμη διάθεση. Όλα αυτά στο ντοκιμαντέρ «Λεοπαρδάλεις του χιονιού και φίλοι» που θα προβληθεί στις 6 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Viasat Nature, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Άγρια Ασία, μέσα από το οποίο θα μελετήσουμε πώς τα τοπία, οι πόλεις και οι λαοί της Ασίας αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την άγρια φύση που επίσης διαβιεί στην Ασία.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου μεταφέρουμε το μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντός μας και της απαραίτητης παρέμβασης που απαιτείται για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας πριν να είναι πολύ αργά, καθώς θα προβληθεί το «Μετά τις Φωτιές – Η αναγέννηση της άγριας φύσης στην Αυστραλία», το οποίο καταγράφει και καταγράφει τη μακροπρόθεσμη περίοδο αναγέννησης της άγριας ζωής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία μέσα από ιστορίες ελπίδας, ανθρώπινης παρέμβασης και ψυχικού σθένους.

Copyright © Off The Fence

Λεοπαρδάλεις του χιονιού και φίλοι | Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 19:00

Νεογέννητες λεοπαρδάλεις του χιονιού κοιτάζουν με κλειστά σχεδόν μάτια μέσα από μια μικρή σπηλιά σε μια πλαγιά του Θιβέτ. Τα μάτια τους είναι γαλάζια και γεμάτα αθώα περιέργεια. Ενώ μεγαλώνουν και ακολουθούν τη μητέρα τους, βλέπουμε ένα μοναδικό πορτρέτο του κόσμου τους που είναι γεμάτος ομορφιά και εύθυμη διάθεση. Μια παράξενη θιβετιανή αλεπού πιάνει ένα πίκα. Μια οικογένεια όμορφων λυγκών λιάζεται κάτω από τον ήλιο. Μια θιβετιανή αρκούδα μαθαίνει στο μικρό της πώς να βρίσκει τροφή και κυλούν παρέα στην πλαγιά διασκεδάζοντας. Παράξενα πτηνά και θηλαστικά έρχονται να προστεθούν στην ιστορία των νεογέννητων λεοπαρδάλεων. Φιλία, συνεργασία και φροντίδα είναι ολοφάνερα στοιχεία στον κόσμο των νεογέννητων λεοπαρδάλεων του χιονιού.

Copyright © Blue Ant

Μετά τις φωτιές – Η αναγέννηση της άγριας φύσης στην Αυστραλία | Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 18:05

Η πανίδα της Αυστραλίας έχει μια μακρόχρονη και εντυπωσιακή ιστορία επιβίωσης στην πιο άγονη κατοικημένη ήπειρο της Γης, και η φωτιά είναι μια δύναμη που έχει διαμορφώσει τη φύση της Αυστραλίας. Όπως κατέδειξε η περίοδος των ολέθριων πυρκαγιών το 2019, η κλιματική αλλαγή αυξάνει την κλίμακα και την ένταση των πυρκαγιών. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μακροπρόθεσμη περίοδο αναγέννησης της άγριας ζωής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία μέσα από ιστορίες ελπίδας, ανθρώπινης παρέμβασης και ψυχικού σθένους. Μεταφέρει το μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντός μας και της απαραίτητης παρέμβασης που απαιτείται για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας πριν να είναι πολύ αργά.

Copyright © ITV Global

Αφιέρωμα: Άγρια Ασία |Κάθε απόγευμα από Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 19:00

Η Ασία, η πολυπληθέστερη ήπειρος της Γης, εκτείνεται σε 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια. Είναι μια ήπειρος που διαθέτει μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη αλλά και αχανείς εκτάσεις ακατοίκητων περιοχών. Φιλοξενεί λαούς με εντελώς διαφορετικό παρελθόν, συμπεριφορά, πολιτική και θρησκείες… και εξίσου ποικιλόμορφη άγρια φύση. Μέσα από προσεκτικά επιμελημένες εκπομπές -όπως οι πρεμιέρες των ντοκιμαντέρ “Λεοπαρδάλεις του χιονιού και φίλοι” και “Θιβέτ: η στέγη του κόσμου”- μελετούμε πώς τα τοπία, οι πόλεις και οι λαοί της Ασίας αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την άγρια φύση που επίσης διαβιεί στην Ασία.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Δεκέμβριος στο Viasat Nature: Ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και οι αξιολάτρευτες λεοπαρδάλεις του χιονιού

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format