Το Viasat Nature τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με το διήμερο αφιέρωμα «Άγριες καρδιές»


To Viasat Nature τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου) με ένα ειδικό διήμερο αφιέρωμα στις Άγριες Καρδιές, με ντοκιμαντέρ και σειρές για τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Για ποιο λόγο άξιζε να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων; Διότι για δεκαετίας τα κοινωνικά κινήματα υπεράσπισης των ζώων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κοινωνική αλλαγή και δικαιοσύνη. Η ζωή των ζώων επηρεάζεται άμεσα από τις πράξεις των ατόμων, των μεγάλων εταιρειών και των κρατών. Επομένως, είναι βασικό εμείς ως έλλογα όντα να εδραιώσουμε για εκείνα αποτελεσματική προστασία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη διάρκεια του αφιερώματος, παρακολουθήσαμε υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων αλλά και ειδικούς στην άγρια ζωή από όλο τον πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτούς, οι πιο διάσημοι κτηνίατροι του καναλιού, η Τζούλιαν Νόρτον και ο Πίτερ Ράιτ, από τη σειρά  «Ο κτηνίατρος του Γιόρκσιρ», ο Δρ. Πολ Ο’ Ντόναχι από το «Νοσοκομείο για Ελέφαντες», αλλά και ο μελισσουργός Τσάρλι Άγκαρ  από τη σειρά «Εταιρεία Μελισσών Τσάρλι» ή οι επιστήμονες από την εμβληματική σειρά «Η επιστροφή των αρκούδων».

Οι θεατές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και όσα συμβαίνουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των άγριων ζώων. Η σειρά «Διάσωση στον άγριο Ειρηνικό» είναι γυρισμένη στην όμορφη πλευρά του Καναδά που βρέχεται από τον Ειρηνικό και καταγράφει την καθημερινότητα μιας ομάδας κτηνιάτρων και τεχνικών, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη διάσωση  των θαλάσσιων θηλαστικών.

Τέλος, μία ακόμα σπουδαία σειρά που προβλήθηκε στο πλάισιο του αφιερώματος ήταν το «Μπέαρ: ένας ήρωας για τα κοάλα». Ο σκύλος Μπέαρ είναι ο πιστός σύντροφος του οικολόγου ακτιβιστή Τάισον Μέιρ και τον βοηθά στον εντοπισμό και τη διάσωση των κοάλα που τραυματίστηκαν ή εκτοπίστηκαν κατά την διάρκεια των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Μέσα από την εκπαίδευση και τη διαρκεί ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μπορούμε να αναπτύξουμε μια κουλτούρα ενσυναίσθησης η οποία θα τροφοδοτήσει αλλαγές στη νομοθεσία αλλά και στην κοινωνία συνολικότερα, προκειμένου ο πλανήτης να γίνει ένα δικαιότερο μέρος για όλα τα έμβια όντα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έχει συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των άγριων ζώων και η επιρροή της αυξάνει διαρκώς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σημαντικότερες σειρές του αφιερώματος, ακολουθούν παρακάτω:

Η επιστροφή των αρκούδων

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Return of the Bears

Αυτό το ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο επίκεντρο του πιο συναρπαστικού και αντιφατικού προγράμματος οικολογικής αποκατάστασης στην ιστορία της Ευρώπης – της επιστροφής των αρκούδων.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί υπέρτατο θρίαμβο της προσπάθειάς μας να καταλάβουμε ότι είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη γη με ένα αρπακτικό ζώο που παλαιότερα κυνηγούσαμε σε βαθμό αφανισμού σε εκτεταμένες περιοχές της Ευρώπης, και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η επαναφορά της αρκούδας θα έχει θετικό αποτέλεσμα σε ολόκληρο το οικοσύστημα, όμως είναι έτοιμη η Ευρώπη να δεχθεί το βάρος που συνεπάγεται η συνύπαρξη με την καφέ αρκούδα;

Διάσωση στον άγριο Ειρηνικό

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Wild Pacific Rescue

Η περιπετειώδης αυτή σειρά που γυρίστηκε στην εντυπωσιακή Ακτή του Ειρηνικού στον Καναδά παρουσιάζει μια ομάδα κτηνιάτρων και τεχνικών που έχουν αφοσιωθεί στη διάσωση και την απελευθέρωση των θαλάσσιων θηλαστικών. Ποιο είναι το σύνθημά τους; «Κάθε ζώο έχει αξία». Υπό την καθοδήγηση ενός αφοσιωμένου και ενθουσιώδους κτηνίατρου, αυτοί οι έμπειροι ειδικοί έχουν επικεντρωθεί σε ένα μόνο πράγμα: να προστατεύουν τις φώκιες, τις χελώνες, τα δελφίνια, τις βίδρες, τους θαλάσσιους λέοντες -αλλά εν γένει και κάθε άλλο ζώο- από πολλούς και διαφορετικούς κινδύνους που απειλούν την ίδια τους τη ζωή.

Όλοι εργάζονται ακαταπόνητα για να σώσουν εκατοντάδες τραυματισμένα ζώα κάθε χρόνο, τα περιθάλπουν μέχρι να θεραπευτούν πλήρως και στη συνέχεια τα αφήνουν ελεύθερα. Η διάσωση και η επιστροφή τους στην άγρια φύση – αυτή είναι η αποστολή του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών.

Μπέαρ: Ένας ήρωας για τα κοάλα

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: BearKoala Hero

Ο παρουσιαστής, μπλόγκερ και ακτιβιστής υπέρ της άγριας φύσης Τάισον Μέιρ παρακολουθεί το εξαιρετικό έργο που επιτελεί ο Μπέαρ, ένας σκύλος εντοπισμού των κοάλα, και η ομάδα του καθώς σώζουν και επανεντάσσουν στη φύση τραυματισμένα κοάλα μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νότιο Κουίνσλαντ και πέρα από αυτό.

Το καλοκαίρι του 2020 οι πυρκαγιές στην Αυστραλία έκαψαν μια περιοχή έκτασης ανάλογης της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί· περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άγρια ζώα πέθαναν. Αυτή είναι μια ιστορία θάρρους απέναντι στη φωτιά, επιβίωσης απέναντι στον όλεθρο, και ελπίδας που διαφαίνεται μέσα από τις στάχτες.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το Viasat Nature τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με το διήμερο αφιέρωμα «Άγριες καρδιές»

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format