Σεπτέμβριος στο Viasat History: Η “Συντέλεια της Αρχαιότητας” εξηγεί γιατί κατέρρευσαν οι πολιτισμοί του παρελθόντος


Το Σεπτέμβριο στο Viasat History έρχεται η «Συντέλεια της αρχαιότητας» τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 22:00. Γιατί καταρρέουν οι πολιτισμοί; Πώς γίνεται κάτι τόσο σπουδαίο να εξαφανιστεί; Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε πολιτισμούς που παρήκμασαν και ανασυνθέτει την ιστορία τους μέσα τα ερείπιά τους. Στα 6 επεισόδια θα επισκεφθούμε διαφορετικές χώρες και τοποθεσίες και θα γνωρίσουμε λαούς που μεγαλούργησαν εκεί.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η σειρά ντοκιμαντέρ «Η δημιουργία της Ισπανίας». Στα τρία επεισόδια ο Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρι ξεκινά ένα συγκλονιστικό ταξίδι με σκοπό να ξεκλειδώσει δύο χιλιάδες χρόνια ισπανικής ιστορίας.

Συντέλεια της αρχαιότητας

Πρεμιέρα καθημερινά Δευ.-Παρ. από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 22:00

Αριθμός επεισοδίων: 6 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Ancient Apocalypse

Έτος: 2021

Κάθε ήπειρος έχει τα ερείπιά της, τοποθεσίες όπου μόνο οι πέτρες αφηγούνται την ιστορία των πολιτισμών που παρήκμασαν εκεί. Ωστόσο, όλα αυτά τα ερείπεια θέτουν τα ίδια ερωτήματα – πώς γίνεται κάτι τόσο σπουδαίο να εξαφανιστεί, και γιατί καταρρέουν οι πολιτισμοί;  Η σειρά παρακολουθεί τους αρχαιολόγους που μελετούν ερείπια ανά την υφήλιο και αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους κατέρρευσαν μερικοί από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της ιστορίας. Κάποιες από τις ισχυρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί στον κόσμο προκάλεσαν τον όλεθρο αυτών των πολιτισμών – αυτό διδάσκει η ιστορία.

Η δημιουργία της Ισπανίας

Πρεμιέρα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 20:55

Αριθμός επεισοδίων: 3 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: The Making of Spain

Έτος: 2015

Σε αυτή την πλούσια, πληρέστατη και συναρπαστική σειρά που ολοκληρώνεται σε τρία επεισόδια ο Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρι ξεκινά ένα συγκλονιστικό ταξίδι με σκοπό να ξεκλειδώσει δύο χιλιάδες χρόνια ισπανικής ιστορίας. Στο πρώτο επεισόδιο, μελετά τα πρώτα χρόνια της χώρας, τότε που η Ιβηρία ήταν μια μικρή επαρχία της Καρχηδόνας, της πιο αγαπημένης ρωμαϊκής αποικίας, μέχρι την ένδοξη εποχή της ισλαμικής Ισπανίας και του Χαλιφάτου της Κόρδοβας.

Ο Σάιμον εξερευνά το Καντίζ, το Γιβραλτάρ και τη Σεβίλλη, και στη συνέχεια μεταβαίνει με ένα μικρό πλοίο στο ξεχασμένο νησί Σάντα Πέτρι το οποίο επισκέφθηκε ο Αννίβας τον 3ο αιώνα π.Χ.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σεπτέμβριος στο Viasat History: Η “Συντέλεια της Αρχαιότητας” εξηγεί γιατί κατέρρευσαν οι πολιτισμοί του παρελθόντος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format