Το Φεβρουάριο στο Viasat History αποκαλύπτουμε τα μυστικά δύο Παγκοσμίων Πολέμων και τους θησαυρούς της Παπικής Εκκλησίας


Ο Φεβρουάριος είναι στο Viasat History φέρνει με την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια Πολέμου» τη Δεύτερα 8 Φεβρουαρίου στις 22:00 το βράδυ. Στα 8 επεισόδια της σειράς ερευνητές και ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν πώς οι δύο μεγαλύτεροι πόλεμοι του 20ου αιώνα δεν κρίθηκαν στα πεδία της μάχης, αλλά Παρουσιάζουμε πώς Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτυλίχθηκαν -και κερδήθηκαν- στα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής της Βρετανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία του Βατικανού, της έδρας της Παπικής εκκλησίας, το οποίο αποτελεί το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο μέσα από το ντοκιμαντέρ «Βατικανό – Η διαχρονική πόλη των Παπών» Ξεκίνησε ως ένα ταφικό μνημείο και μέσα σε 2.000 χρόνια εξελίχθηκε στο διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του ρωμαιοκαθολικισμού. Παρουσιάζουμε πώς η εκκλησία, το επισκοπικό μέγαρο και τα κτίσματα γύρω από αυτά επεκτάθηκαν με τον καιρό ακολουθώντας τις επιθυμίες εμπνευσμένων παπών.

Τέλος, όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου μαθαίνουμε για τις πιο σπουδαίες μάχες. Στο ειδικό αφιέρωμα «Σάββατα αφιερωμένα στις μάχες» παρακολουθούμε τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Βατικανό – Η διαχρονική πόλη των Παπών

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 22:00

Βατικανό: ξεκίνησε ως απλός τάφος, όμως στο πέρασμα 2.000 ετών έγινε η παγκόσμια έδρα του ρωμαιοκαθολοκισμού, και σήμερα είναι ένα από τα μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο καθώς περιλαμβάνει ανεκτίμητες συλλογές έργων τέχνης, χειρόγραφα και άλλα καλλιτεχνήματα. Παρουσιάζουμε πώς η εκκλησία, το επισκοπικό μέγαρο και τα κτίσματα γύρω από αυτά επεκτάθηκαν με τον καιρό ακολουθώντας τις επιθυμίες εμπνευσμένων παπών. Πρόκειται για μια ιστορία όπου θρησκεία, πολιτική, τέχνες και επιστήμη συναντώνται και διατρανώνουν τη θρησκευτική εξουσία λειτουργώντας ως πνευματικό ορόσημο. Υπό την καθοδήγηση ιστορικών που αποκρυπτογραφούν τα πλούσια αρχεία και τη συλλογή χειρογράφων του Βατικανού, και μετά από τα έργα αναπαλαίωσης και τις πρόσφατες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν, το Βατικανό φέρνει στο προσκήνιο πρωτόγνωρα μυστήρια και αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή αρχαία σάγκα.

Αφιέρωμα: Σάββατα αφιερωμένα στις μάχες

Κάθε Σάββατο απόγευμα από 6 Φεβρουαρίου στις 17:30

Με την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς «Εργοστάσια πολέμου», παρακολουθήστε τις σημαντικότερες μάχες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ανακαλύψτε τα γεγονότα και τους αριθμούς που σχετίζονται με το πυροβολικό του πιο διαβόητου πολέμου – συντονιστείτε κάθε Σάββατο του Φεβρουαρίου.

Εργοστάσια πολέμου

Πρεμιέρα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 22:00

Ίσως ακουστεί παράξενο, όμως οι σύγχρονοι πόλεμοι δεν κερδίζονται μετά από μάχες – κερδίζονται με τη συμβολή των εργοστασίων. Οι σύγχρονοι πόλεμοι σχετίζονται με την παραγωγή. Η πλευρά που επιτυγχάνει μεγάλη παραγωγή σε γενικές γραμμές αναμένεται ότι θα θριαμβεύσει. Παρουσιάζουμε πώς Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εκτυλίχθηκαν -και κερδήθηκαν- όχι στα χαρακώματα και στις ενέδρες του Σομ, ούτε στη Νορμανδία ή στο Κουρσκ, αλλά στα εργοστάσια και τις μονάδες παραγωγής της Βρετανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Αυτή είναι η άγνωστη ιστορία της πολεμικής παραγωγής, και εξετάζουμε πώς οι Σύμμαχοι έπνιξαν τον εχθρό με μια πλημμυρίδα μαζικής παραγωγής, και πώς τα εν λόγω εργοστάσια όχι μόνο διαμόρφωσαν τον πόλεμο, αλλά έθεσαν και τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου.

Η ανάδυση των αυτοκρατοριών: Οθωμανική Αυτοκρατορία

Πρεμιέρα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 22:55

Αυτή είναι η ιστορία της καταγωγής του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄ και της ανάδυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως αναδεικνύεται μέσα από την επική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης και την επερχόμενη άλωσή της τον Μάιο του 1453. Η ιστορία ξεκινά το 1451, όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ είναι ο ηγέτης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας· η πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη και μερικά από τα εναπομείναντα φυλάκια είναι τα απομεινάρια της κάποτε πανίσχυρης αυτοκρατορίας που άκμαζε ήδη 1.100 χρόνια. Οι μακροχρόνιοι εχθροί των Ρωμαίων είναι οι Οθωμανοί υπό την ηγεσία του σουλτάνου Μουράτ Β. Όταν εκείνος πεθαίνει το 1451, ο γιος του Μωάμεθ Β΄ γίνεται ο πολλά υποσχόμενος νεότερος σουλτάνος της αυτοκρατορίας σε ηλικία 19 ετών. Το όνειρο της ζωής του είναι να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη -τη νέα Ρώμη- και να εκμεταλλευθεί την κατάκτηση για να δημιουργήσει μια παγκόσμια αυτοκρατορία.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Το Φεβρουάριο στο Viasat History αποκαλύπτουμε τα μυστικά δύο Παγκοσμίων Πολέμων και τους θησαυρούς της Παπικής Εκκλησίας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format