Έρχεται και φέτος το YES to Shipping Forum!


To YES Forum επαναλαμβάνει το μεγάλο του NAI στη Ναυτιλία με τη διοργάνωση του YES to Shipping Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Posidonia 2018 την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Metropolitan Expo – Posidonia Conference Hall με την πρωτοβουλία μιας ομάδας 40 νέων φοιτητών και στελεχών υπό το συντονισμό της Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS.

 

Το YES Forum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ Decision Makers της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, του θαλάσσιου Τουρισμού και της επιχειρηματικότητας εν γένει, των νέων υποψηφίων στελεχών της, καθώς και νέων ανθρώπων που θέλουν να ανοίξουν δίαυλο με τους κλάδους αυτούς. Επιδίωξή μας είναι η νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί και μέσα από τη νέα συνεργασία μας με το Greek Shipping Miracle. Τελικός σκοπός μας είναι η εξοικείωση της νέας γενιάς με τις διοργανώσεις των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ και τον τρόπο δικτύωσης σε αυτές.

 

Η ανάγκη δημιουργίας αυτής της ανοιχτής πλατφόρμας διαλόγου βασίζεται στη διαπίστωση που προκύπτει  από τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της ΔιαΝΕΟσις τα οποία καταδεικνύουν τη γήρανση του Ελληνικού Πληθυσμού. Το 2015 οι Έλληνες ήταν 10,8 εκατ. και το 2050 προβλέπεται ότι θα φτάσουν 8,3 – 10 εκατ. με το 30-33% του πληθυσμού να ξεπερνάει τα 65 έτη. Αν λοιπόν δεν θέλουμε η Ελλάδα να διοικείται από ένα γερασμένο πληθυσμό και το ενεργό εργατικό δυναμικό της χώρας να φεύγει στο εξωτερικό (450.000 νέοι μετανάστευσαν κατά την κρίση),  θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τον διάλογο με τους νέους σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, ώστε να τους παρακινήσουμε να γνωρίσουν την επιχειρηματικότητα, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει και να τους μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και την ιστορία μας ώστε η χώρα μας να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προοδεύει.

 

Για το λόγο αυτό, φέτος οι συμμετέχοντες την ημέρα του συνεδρίου εκτός από το να θέσουν τα ερωτήματά τους, θα μπορούν να λάβουν μέρος σε οργανωμένες επισκέψεις σε περίπτερα της Έκθεσης των Ποσειδωνίων με στόχο να μάθουν περισσότερα για τον κλάδο της παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών.  

  

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ανοιχτός διάλογος που ξεκίνησε στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016 και στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1300 συμμετέχοντες πρέπει να συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα αφουγκράζονται και θα υποστηρίζουν το όραμα και την προσπάθεια μας.

 

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 για να σας παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα ενός έργου που πραγματοποιείται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από ποικίλες δράσεις όπως open days,  εκδηλώσεις με στόχο τη δικτύωση των νέων με άλλα νέα στελέχη της ναυτιλίας, workshops, μηνιαίες συναντήσεις με την ομάδα των εθελοντών, παρουσιάσεις σε πανεπιστήμια και σχολεία.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να εξασφαλίσετε δωρεάν τη συμμετοχή σας: http://yes-forum.com/yes-to-shipping-forum-2018/


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
36 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Έρχεται και φέτος το YES to Shipping Forum!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format