Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο TEDxUniversityoftheAegean!


Το τρίτο TEDxUniversityoftheAegean, έκανε την εμφάνισή του για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης της Σύρου, με το θέμα “COSMOS” αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Πιστό στις αξίες και τα ιδανικά του, για ακόμη μία χρονιά το TEDxUniveristyoftheAegean επιχείρησε να εκμηδενίσει τις αποστάσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για αυτό το λόγο στη Σάμο, τη Χίο και για πρώτη φορά φέτος την Ρόδο πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις και το συνέδριο προβλήθηκε μέσω livestream σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα workshops.

 

Καλύπτοντας το φάσμα από την αστροφυσική και την εγκληματολογία, μέχρι τον κινηματογράφο και τη μουσική, 10 ξεχωριστοί ομιλητές βρέθηκαν στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων για να μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα “COSMOS”, για την διάσταση του ανθρώπου και τη μοναδική πορεία που χαράζει μέσα στο σύμπαν.

 

Αξιοποιώντας και το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης όπου έλαβαν τα διαλείμματα των ομιλιών, πραγματοποιήθηκαν 2 εκθέσεις, μία εικαστική και μία φωτογραφική καθώς επίσης μία διάδραση με 360 video. Έτσι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν διαδραστικά σε επαφή με το θέμα. Ενώ 2 performers έδωσαν την δική τους ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα στη διοργάνωση.

 

Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση, καθώς και των χορηγών μας που με την στήριξη τους πρόσφεραν τη δυνατότητα της υλοποίησης αυτών των ιδεών.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο σύνολό του στάθηκε αρωγός σε αυτό το εγχείρημα καλύπτοντας ανάγκες τόσο με την παραχώρηση εξοπλισμού από την Υπηρεσία Πληροφορικής του τμήματος Μηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων αλλά και του Εργαστήριου Εικόνας και Ήχου του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας όσο και με την προσφορά εθελοντών στην διαχείριση και την κάλυψη της μετάδοσης του event.

 

Σε μία ημέρα που αποτέλεσε τροφή για σκέψη αλλά και έμπνευση μέσα από ιδέες

που αξίζει να διαδοθούν το TEDxUniversityoftheAegean μας έκανε τελικά να αναρωτηθούμε:

Η πραγματικότητα, είναι αυτό που είναι… η αυτό που βλέπουμε;

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
35 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο TEDxUniversityoftheAegean!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format