Είμαι φοιτήτρια της Νομικής Θεσσαλονίκης και ντρέπομαι


Για όσους μέχρι χθες ζούσαν εσώκλειστοι σε κάποια απόμερη σπηλιά του πλανήτη, έχασαν το viral παραλήρημα που προκάλεσε βιντεάκι τραβηγμένο στους διαδρόμους του Αριστοτελείου (Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Για όσους, λοιπόν, κρατούσαν ανοιχτή ομπρέλα στη χθεσινή ιντερνετική καταιγίδα, ας τους ενημερώσουμε πως χθες (14.12.2016), η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, σεβόμενη το ακαδημαϊκό της αντικείμενο και λαμβάνοντας υπόψη τον αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα της, παρέδωσε κυριολεκτικά μαθήματα πολιτισμένου διαλόγου και οξύτατου δημοκρατικού πνεύματος. Χάριν κατανόησης των κάτωθι, χθες πρώην και νυν μέλη φοιτητικής παράταξης αποφάσισαν πως τα πανεπιστημιακά κτήρια είναι ο καταλληλότερος χώρος να λήξουν (στην καλύτερη των περιπτώσεων) τις αντιπαλότητες και τις εσωκομματικές τους αψιμαχίες.

Και να σου οι ύβρεις, και να σου οι τσιρίδες, όχι μόνο από απλούς φοιτητές (όχι ότι αυτοί δικαιολογύνται) αλλά δυστυχώς και από εκλεγμένους εκπροσώπους του φοιτητικού σώματος. Δυστυχώς, μ’ αυτές τις πράξεις σπάνια ζημιώνεται το πρόσωπο, αλλά συχνότατα ο θεσμός πίσω από τον οποίο αυτά δρουν. “Ε και λοιπόν”, θ΄αναρωτηθεί κανείς; Και τί έγινε που πλήττεται ο θεσμός. Πειράζει; Ναι, πειράζει. Πάρα πολύ. Είναι κάτι τέτοια περιστατικά που καταχρώνται τον μανδύα του κακώς εννοούμενου φοιτητικού συνδικαλισμού αποζητώντας επιφάσεις νομιμοποίησης. Και μ’ αφορμή τέτοια παρασιτικά συμβάντα εξευτελίζονται οι θεσμοί που θα ‘πρεπε να χαίρουν σεβασμού, φυτρώνοντας στις συνειδήσεις των φοιτητών/τριών ως έννοιες που, εεε, κάποτε υπήρξαν λειτουργικές αλλά τώρα πια αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον γενεσιουργό τους λόγο.

Στη Νομική ΑΠΘ χθες, λοιπόν, αποδείξαμε πως εκεί που δε σηκώνεται η διαφωνία απόψεων χωράει το μπουνίδι και εκεί που ο ρητορικά δομημένος λόγος σταματά ξεκινάν τα γρονθοκοπήματα. Είμαι μια ντροπιασμένη τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής ΑΠΘ που βλέπει την επιστήμη η οποία έχει δοθεί στην αντιλογία και τη συνδιάλεξη να μαρτυρά τους εκκολαπτόμενους υπηρέτες της να τραμπουκίζουν και να τραμπουκίζονται. Εκεί. Μέσα στους διαδρόμους της Νομικής ΑΠΘ χθες μάθαμε για το Σύνταγμα και τα δικαιώματα του ανθρώπου και μετά χτυπηθήκαμε και βριστήκαμε. Η ειρωνεία της τύχης. Ή μήπως όχι;


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
4 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
4
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
3
WTF

Είμαι φοιτήτρια της Νομικής Θεσσαλονίκης και ντρέπομαι

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format