5 τρόποι να αντιμετωπίσετε την ανασφάλεια


Πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να σκέφτεσαι αρνητικά  όπως για παράδειγμα ότι  έχεις παραπανίσια κιλά, αναρωτιέσαι αν ο σύντροφός σου σε αγαπά, αν οι φίλοι σε υπολογίζουν, αν είσαι αγαπητός , αν είσαι  αρκετά καλός σε αυτό που σπουδάζεις και η λίστα συνεχίζεται με πολλές ακόμη άλλες ανασφάλειες.  Πολλές φορές φταίει ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει ,  διάφορα γεγονότα που μας επηρεάζουν και τα στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας. Ορίστε μερικοί τρόποι που θα σε κάνουν να τις  ξεπεράσεις.

  1. Κάνε μια λίστα με όλες σου τις ανασφάλειες. Δες σε ποιους τομείς δε νιώθεις αυτοπεποίθηση και προσπάθησε να βρεις το γιατί. Στη συνεχεία σκέψου αν όντως ισχύουν ή βασανίζεις άδικα τον εαυτό σου. Επίσης σκέψου και πόσες φορές τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά παρόλο που φοβόσουν το αντίθετο.
  2. Βρες τρόπους να αλλάξεις αυτό που αισθάνεσαι. Τι θα μπορούσες να κάνεις σε ένα τομέα όπου δε νιώθεις πολύ αυτοπεποίθηση ώστε να το αλλάξεις? Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα!
  3. Μίλα  σε ανθρώπους που πραγματικά εμπιστεύεσαι. Ανθρώπους που σε δέχονται όπως είσαι και πραγματικά θέλουν να σε βοηθήσουν. Είναι πιο εύκολο να αλλάξεις αν έχεις κάποιους να σε υποστηρίζουν και να σε συμβουλεύουν σωστά.
  4. Να έχεις υπομονή! Ξεκίνα σιγά σιγά με ένα τομέα και σταδιακά άλλαξε και τους άλλους. Δε θα καταφέρεις κάτι αν προσπαθήσεις να τα αλλάξεις όλα μαζί.
  5. Και να θυμάσαι ότι σου αξίζει να είσαι χαρούμενος και έχεις αυτοπεποίθηση. Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε εμποδίζουν να ζήσεις όπως θέλεις.

Να θυμάσαι κανείς δεν είναι τέλειος. Μη στέκεσαι σε αυτά που βλέπεις και ότι σκέφτεσαι δε σημαίνει πως είναι πάντα σωστό. Σημασία έχει να αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας με ότι αυτό  συνεπάγεται και να μην σκεφτόμαστε πως φαινόμαστε στους άλλους. Αν είμαστε καλά με τον εαυτό μας βγαίνει προς τα έξω και τα υπόλοιπα δε θα τα παρατηρήσει κανείς άλλος! Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και αντίγραφο κανενός.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

5 τρόποι να αντιμετωπίσετε την ανασφάλεια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format