Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα…


Βασισμένο σε κείμενο της Rosemarie Urquico.

Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα. Με άτομα των οποίων η σπουδαιότητα της ύπαρξης δεν περιορίζεται αυτοβούλως στο παρόν αλλά εκτείνεται στο παρελθόν και το μέλλον. Γιατί αυτά καταλαβαίνουν πως η ζωή είναι τρισυπόστατη και διαγράφει κυκλικά το χωροχρόνο. Δεν μετανιώνουν για το πρώτο (παρελθόν) ούτε προβλέπουν το δεύτερο (μέλλον) παρά μόνο φιλοδοξούν με μετριοπάθεια. Αυτά τ’ άτομα δεν ονειρεύονται ποτέ το βράδυ και ποτέ με κλειστά μάτια. Τα όνειρα τους είναι τόσο ουσιαστικά και φύσει πραγματοποιήσιμα που συμπλέκονται με την καθημερινή βιοπάλη. Έτσι ζουν κάθε μέρα μέσα σε μία αέναη και αβλαβή ονειροπόληση.

Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα γιατί αυτά στοχάζονται. Ψάχνουν την αιτία πίσω από καθετί που ο κοινός νους απορρίπτει να ασχοληθεί θεωρώντας το καθιερωμένο. Αναλώνονται στην κατάτμηση της παραμικρής συλλογιστικής στο όνομα της σφαιρικότητας και της δίκαιης κρίσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα σε αδικήσουν. Ναι μπορεί να το κάνουν. Αλλά όταν αναλογιστούν τη συμπεριφορά τους (και θα το κάνουν πολλές φορές) θα το μετανιώσουν οικτρά. Όχι τόσο για την αθέλητη μεροληψία τους, αλλά για το γεγονός πως μόνοι τους κατέστησαν ευπρόσβλητες τις ηθικές τους νόρμες.

Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα γιατί αυτά, ναι μεν, θα υποχωρήσουν στις επιταγές των κοινωνικών συναναστροφών, αλλά ποτέ δε θα προδώσουν τον τρόπο ζωής που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Μπορεί να βγουν σε χώρους παρακμάζοντες και αμαυρωμένους από τη δηθενιά του mainstream, ενίοτε να παραπονεθούν φωναχτά για το μαρτύριο που υποβάλλονται. Θα το κάνουν όμως γιατί είναι πιστοί φίλοι και ξέρουν πως την επόμενη μέρα θα κρυφτούν πίσω από τα εκθέματα του κοντινότερου μουσείου για να λουστούν με την λάμψη ενός πολιτισμού που έχουν εξιδανικεύσει εθελούσια. Ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Χάνονται στο μουτζουρωμένο μουσικό πεντάγραμμα ενός μοντέρνου συνθέτη, τις vintage γκαρνταρόμπες και ζηλεύουν τη μυθική αθωότητα ενός παλιότερου καιρού.

Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα γιατί είναι πλάσματα υπέροχα. Δεν έχουν ξεκάθαρη προσωπικότητα. Δυναμικά και φλύαρα, ενίοτε ντροπαλά και υπερευαίσθητα, άλλοτε κυνικά από φόβο και σαρκαστικά από διάθεση. Πάντοτε όμως πρωτοπόρα. Αγαπούν τις καινούργιες λέξεις γιατί μόνο αυτές εκφράζουν με ακρίβεια τον περιβάλλοντα χώρο. Ευγενικά και δίκαια ζουν συνήθως με το φόβο μήπως παρεξηγηθούν και με την ελπίδα να γίνουν αρεστοί. Στους άλλους έχουν πολύ πιο ευεργετικές συνέπειες απ’ ότι στον ίδιο τους τον εαυτό! Το λοιπόν, μη φοβάστε να συναναστρέφεστε μαζί τους. Χτίζουν παλάτια σε δρόμους δίχως άσφαλτο.  Κάνουν πράγματα τρελά αλλά όχι με τη συμβατική έννοια του όρου. Τρελά βάσει του δικού τους σκεπτικού. Γι’ αυτό κάντε παρέα με άτομα ονειροπόλα!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
36 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF

Κάνε παρέα με άτομα ονειροπόλα…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format