Το μικρόβιο της αναβλητικότητας


Αναβλητικότητα. Μια έννοια πολύ γνώριμη σε όλους μας. Θυμάστε εκείνη την φορά που είχατε πει ‘’Σήμερα θα διαβάσω! ’’ και  καταλήξατε για καφεδάκι με την παρέα σας ; Η την άλλη φορά που έπρεπε οπωσδήποτε να τελειώσετε μια εργασία για την σχολή και τελικά αποφασίσατε ότι δεν είναι και τόσο φλέγων ζήτημα; Καθημερινά οι φοιτητές αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους παραδείγματα αναβλητικότητας.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο και κάπως ψυχοφθόρο να πιέσεις τον εαυτό σου να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα. Είναι δύσκολο γιατί πρέπει μόνος σου να επιβάλεις και να οργανώσεις τον εαυτό σου στο να κάνει πράγματα. Το λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι ότι σε υποχρεώσεις που αφορούν εμάς είμαστε χαλαροί. Δίνουμε παραπάνω περιθώρια και δεν απαιτούμε πράγματα. Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά πρέπει να απαιτείς πράγματα από τον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις υποχρεώσεις σου και καθημερινά να τις αντιμετωπίζεις.

Η αναβλητικότητα είναι αν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα ‘’κουσούρια’’. Σε τραβάει πίσω χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις είναι να φτιάξεις πρόγραμμα. Μια καθημερινή λίστα όχι απαραίτητα σε χαρτί , ( αλλά και στο μυαλό σου), με πράγματα που πρέπει να κάνεις θα σε βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Θα μπεις σε πρόγραμμα με το διάβασμα σου, θα τελειώνεις γρηγορότερα με τις εργασίες σου, θα σε βοηθήσει ακόμα και ψυχολογικά αφού θα αισθάνεσαι ότι κάνεις πράγματα.

Οπότε ξέρεις τι θα κάνεις σήμερα βράδυ. Εκτός από το να βγεις για ποτό, θα οργανώσεις την αυριανή σου μέρα. Δίχως πολύ άγχος και με όση όρεξη μπορείς να διαθέσεις, φτιάξε πρόγραμμα. Πίστεψε με δεν θα χάσεις!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Το μικρόβιο της αναβλητικότητας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format