Το Facebook σκοτώνει τον έρωτα


  1. Ναι βρισκόμαστε το 2016 όπου τα πάντα ρέουν με ταχύτατους ρυθμούς, κι όμως οι ανθρώπινες σχέσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η μαγεία έχει χαθεί αφού οι περισσότεροι επιδιώκουμε την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου.

Είναι τουλάχιστον αστείο το πόσο εύκολο μας φαίνεται το να στείλουμε ένα ‘’ Καλησπέρα τι κάνεις; ‘’ σε ένα άτομο που δεν έχουμε ξαναμιλήσει ποτέ παρά να πούμε από κοντά ένα ‘’Γεια’’. Είναι λυπηρό να κρυβόμαστε πίσω από μια οθόνη και όλα αυτά που γράφουμε να μην μπορούμε να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέσεις μέσω μηνυμάτων και προτιμάμε να περνάμε χρόνο πληκτρολογώντας , να γνωρίζουμε τον άλλον, εν τέλει, απρόσωπα.

Και έτσι εμποδίζουμε τους εαυτούς μας στο να αφεθούν, δημιουργούμε ένα αόρατο τοίχος χωρίς να το καταλάβουμε. Εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας μέσα από λέξεις και όχι από πράξεις. Πως μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό; Είναι πολύ απλό! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως τα μέσα επικοινωνίας έχουν την εξής χρησιμότητα: υπάρχουν απλά για να μας διευκολύνουν στη συνεννόηση.

Η αντικειμενική κατάχρηση που κάνουμε δυσκολεύει τις ζωές μας. Ας επιδιώξουμε για μια φορά την ουσιαστική επικοινωνία και ας βγούμε από την κρυψώνα μας. Οπότε την επόμενη φορά ας αντισταθούμε στον πειρασμό να αναλωθούμε στα μηνύματα.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Το Facebook σκοτώνει τον έρωτα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format