Φθινοπωρινή Περιφερειακή Συνάντηση του πανευρωπαϊκού φοιτητικού οργανισμού BEST


Το BEST Thessaloniki διοργανώνει για δεύτερη φορά μία περιφερειακή συνάντηση για 60 φοιτητές τεχνολογίας, στις 21 με 24 Οκτωβρίου. Η συνάντηση (Regional Meeting) θα πραγματοποιηθεί στο προσκοπικό κέντρο “Θεόδωρος Λίτσας” στο Χορτιάτη, με τη συμμετοχή μελών του BEST (Board of European Students of Technology) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Regional Meeting είναι μια διοργάνωση, που έχει σκοπό την ανάπτυξη των ικανοτήτων και γνώσεων των μελών του BEST. Πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στα 60 άτομα, τα οποία είναι νέα, αλλά και έμπειρα μέλη του οργανισμού.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να εκπαιδευτούν τα μέλη επάνω σε δεξιότητες, όπως διαχείριση των projects, οργάνωση του χρόνου, δημιουργικότητα, διπλωματία κ.ά. Παράλληλα, τα μέλη έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα διεθνή προγράμματα του BEST και συζητώντας με τους επικεφαλής αυτών, να γνωρίσουν πώς μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούν με μέλη του οργανισμού από άλλες χώρες και έτσι να κατανοήσουν διαφορετικές μεθόδους εργασίας και πολιτισμούς, καθώς και να αναπτύξουν ένα κλίμα συνεργατικότητας μεταξύ τους και κατ’ επέκταση μεταξύ των τοπικών τους ομάδων. Τέλος, το Regional Meeting λειτουργεί ως ένα βήμα προετοιμασίας των ατόμων που θα συμμετέχουν στις επερχόμενες Γενικές Συνελεύσεις του BEST, όπου παρευρίσκονται εκπρόσωποι όλων των τοπικών ομάδων και στις οποίες λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τον οργανισμό.

Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Πολυτεχνικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 95 πανεπιστήμια, σε 33 χώρες, με περισσότερα από 3300 ενεργά μέλη, ενώ οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε περίπου 1.500.000 φοιτητές, προωθώντας την συνεργασία και την ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των φοιτητών. Βασικός στόχος του BEST είναι η παροχή συμπληρωματικής εκπαίδευσης σε φοιτητές κορυφαίων ευρωπαϊκών τεχνολογικών ιδρυμάτων. Σε αυτά τα πλαίσια, το BEST Thessaloniki έχει διοργανώσει μια σειρά από Ακαδημαϊκά Σεμινάρια, Ημερίδες επάνω στην Εκπαίδευση, Διαγωνισμούς Μηχανικών και εσωτερικά Σεμινάρια για μέλη, έχοντας καταφέρει να συγκαταλέγεται, πλέον, μεταξύ των πιο ενεργών τοπικών ομάδων του οργανισμού.

thumbnail_regional-meeting-1thumbnail_regional-meeting-2


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
37 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF

Φθινοπωρινή Περιφερειακή Συνάντηση του πανευρωπαϊκού φοιτητικού οργανισμού BEST

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format