Ζητείται όρεξη για διάβασμα…


Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο μάλλον είσαι και εσύ από αυτούς που αναζητούν τη χαμένη τους όρεξη για διάβασμα. Σε καταλαβαίνω, είναι Σεπτέμβρης, πριν λίγες εβδομάδες γύρισες από τις διακοπές σου και χρωστάς μαθήματα… Έτσι και εγώ σαν καλός άνθρωπος που είμαι θα σου δώσω κάποια μικρά tips για να είναι το διάβασμά σου λιγότερες ώρες και πιο ποιοτικό.

1)ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

Ξεκινώντας, φυσικά σου προτείνω να απομακρύνεις κινητά και λάπτοπ από κοντά σου ώστε να μην μπορείς να τα χρησιμοποιείς κάθε τρις και λιγάκι, και φυσικά NO INTERNET FOR YOU!

2)ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΕΡΑ…

Όπως είναι γνωστό σε όλους, το μυαλό λειτουργεί καλύτερα τις πρωινές ώρες συνεπώς θα ήταν καλύτερα να μην ξυπνάς στις 2 μ.μ. αλλά στις 9.30 δίνοντας στον εαυτό σου μισή ώρα να προετοιμαστεί ψυχολογικά, να φάει, να πιει 3 κούπες καφέ και ύστερα να κάτσει στο γραφείο…

3)ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…

Προσωπικά για να καταφέρω να τελειώνω την ύλη βάζω μικρούς στόχους και με επιβραβεύω κάθε φορά με κάτι… Ως αμοιβή για τον κόπο π κατέβαλα να τελειώσω ένα κεφάλαιο, αφήνω τον εαυτό μου να κάτσει 10 λεπτά στο internet ή να φάει κάτι. Αρκεί να ξεφύγεις για λίγο..

4)ΆΛΛΑΖΕ ΘΕΣΕΙΣ…

Τι εννοώ; Μην διαβάζεις μόνο στο γραφείο σου, πήγαινε και στο κρεβάτι, στο σαλόνι στο μπάνιο , στη κουζίνα, στη ταράτσα και όπου αλλού μπορείς να διαβάσεις ώστε να αλλάζεις παραστάσεις και να κάνεις ένα μικρό παιχνίδι με τον εαυτό σου… Έτσι δεν βαριέσαι κιόλας…

5)ΆΣΕ ΤΟ ΣΤΑΜΠΥΛΟ!!

Μην υπογραμμίζεις στο βιβλίο… Κάνε τα δικά σου διαγράμματα και κράτα τις δικές σου σημειώσεις. Αυτό σε βοηθάει στο να κατανοείς καλύτερα αυτό που διαβάζεις και φυσικά η επανάληψη είναι παιχνιδάκι για σένα αφού τα έχεις όλα συγκεντρωμένα και νοικοκυρεμένα.

6)ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ!!! Να συζητάς τις απορίες σου με τους φίλους σου γιατί αυτό σε βοηθά να φτάσεις μόνος σου στη απάντηση πράγμα που θα σε κάνει να μην το ξεχάσεις.. Επίσης όταν έχουν απορία οι φίλοι σου και ξέρεις την απάντηση προσπάθησε να την εξηγήσεις και να γίνεις για λίγο ο καθηγητής μιας και αυτό βοηθάει στο να κατανοήσεις και εσύ ο ίδιος καλύτερα αυτό που εξηγείς καθώς επίσης να δεις αν όντως το ξέρεις καλά…

Αυτά λοιπόν είναι μερικά μικρά τιπς που εφαρμόζω εγώ η ίδια στις εξετάσεις και πετυχαίνουν ΠΑΝΤΑ. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.

Μέχρι την επόμενη φορά καλή συνέχεια και ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ…

That’s all folks…

Γράφει Ερβίσα Μπέιντο

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

3
7 shares, 3 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
1
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ζητείται όρεξη για διάβασμα…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format