Πέτυχε τους στόχους σου…φορώντας μόνο τα καλά σου!


Τι είναι αυτό που φοράς; Τζιν; Σήκω όπως είσαι και βάλε τα βαπτιστικά σου! Μπορεί να νιώθουμε πιο άνετα με το τζινάκι μας και ένα απλό μπλουζάκι, αλλά πιθανότατα αυτά τα ρούχα να μας κρατούν από το να πετύχουμε αυτό που θέλουμε!

Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αν αρχίσουμε να ντυνόμαστε πιο επίσημα θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας. Ένα απλό κοστούμι μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο ισχυροί, αλλάζοντάς μας μέσα έξω!

Αρχικά, οι μελετητές, εξέτασαν τα αποτελέσματα από ένα τεστ αφηρημένης σκέψης μίας ομάδας φοιτητών και τους ρώτησαν πόσο επίσημα νόμιζαν πως ήταν ντυμένοι. Οι 2 πρώτες δοκιμές όμως δεν είχαν ξεκάθαρα αποτελέσματα, γιατί λίγοι ήταν οι φοιτητές που ντύνονταν επίσημα σε καθημερινή βάση! Έτσι, λοιπόν, στις επόμενες προσπάθειες ζητήθηκε από μερικούς να βάλουν κοστούμι πριν να ξεκινήσουν το τεστ. Οι φοιτητές αυτοί αισθάνθηκαν καλύτερα για την εμφάνιση τους , κάτι που τους βοήθησε να βελτιωθούν στα αφηρημένα τεστ. Ήταν σε θέση να δουν την ουσία του ζητήματος που είχαν να λύσουν, και να αφήσουν τις λεπτομέρειες στην άκρη.

Τα επίσημα ρούχα, όπως το κοστούμι, σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση, σε κάνουν να νιώθεις πιο ισχυρός και ότι έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων. Τα σημεία του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για αυτά τα συναισθήματα συμπίπτουν με εκείνες τις περιοχές που είναι πιο κατάλληλες για να σκεφτόμαστε την ουσία των προβλημάτων.

Μπορεί ένα κοστούμι να μην σε κάνει ηγέτη, αλλά βοηθά στο να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να γίνεις! Η σκέψη επηρεάζει την δράση, έτσι θα μπορούσες να πλησιάσεις τον στόχο σου πιο αποφασιστικά! Σκέψου το και απλά! Δεν νιώθεις ότι μπορείς να κατακτήσεις όλο το κόσμο όταν βάζεις τα καλά σου και φτιάχνιεσαι για να βγεις μια βόλτα;

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας έχουν περισσότερο αφηρημένη σκέψη από εκείνους που εργάζονται σε κατώτερες θέσεις, οι οποίοι είναι καλύτεροι σε θέματα που απαιτούν λεπτομερή και σταθερή σκέψη. Και οι 2 κατηγορίες ανθρώπων είναι φυσικά απαραίτητες!

Αν θέλεις όμως να ανέλθεις στον τομέα σου, το ντύσιμο μπορεί να σε βοηθήσει! Ντύσου για την δουλειά που θέλεις, όχι για την δουλειά που έχεις!

Με λίγα λόγια…SUIT UP!

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη

 

 

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
12 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πέτυχε τους στόχους σου…φορώντας μόνο τα καλά σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format