3+1 συμβουλές για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!


Τι είναι αυτοπεποίθηση; Την αποκτάς η γεννιέσαι με αυτή; Όταν την έχεις, με ποιούς τρόπους κινδυνεύεις να την χάσεις και το πιο σημαντικό πως την αποκτάς πίσω; Η αυτοπεποίθηση υπάρχει μέσα μας απο τότε που γεννιόμαστε. Για παράδειγμα ένα μωρό πιστεύει, έχει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να μάθει να περπατάει. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε μέσα μας αυτοπεποίθηση απλά κάποιοι την κρύβουν και άλλοι έχουν θάρρος και την εμφανίζουν περισσότερο! Όλοι μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα, μέχρι να μας πούνε ότι δεν μπορούμε ή δεν πρέπει. Τότε θα αναρωτηθούμε, θα σκεφτούμε μήπως όντως δεν είμαστε τόσο καλοί όσο πιστεύουμε και η αυτο-κρίση ξεκινάει. Έτσι αρχίζουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χειρότερα! Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας σχηματίζεται κατά την διάρκεια των πρώτων μας χρόνων. Όταν μας λένε συχνά από την μικρή ηλικία ότι είμαστε λάθος, ότι είμαστε κακοί, ότι δεν μπορούμε κτλ είναι κάτι που μπαίνει στο υποσυνείδητο μας, μεταφέρεται στην ενήλική μας ζωή και μας ακολουθεί για δεκαετίες! Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας; Ευτυχώς πολλά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

  1. Πιστέψε στον εαυτό σου

 

Αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου, πώς  περιμένεις από κάποιον άλλον να πιστέψει; Μην αφήνεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς, γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ.  Να σκέφτεσαι συχνά θετικά και θα γίνει αυτόματα τρόπος σκέψης σου. Για να έχεις αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου πρέπει πρώτα να πιστέψεις σε αυτόν! Και όταν το κάνεις θα καταφέρεις πολλά πράγματα! Πίστεψε και ρίσκαρε!

  1. Σταμάτησε να περιμένεις

 

Η αυτοπεποίθηση δεν εμφανίζεται όταν χάνεις βάρος, όταν αλλάζεις εργασία ή όταν τροποποιείς κάποια σχέση. Η αυτοπεποίθηση εμφανίζεται όταν αρχίζεις να πράττεις και όχι να περιμένεις ή να ελπίζεις για κάτι.  Γράψε μια λίστα με  10 πράγματα που θέλεις να πετύχεις και κράτησέ την μαζί σου. Ανατρέξτε σε αυτή την λίστα συχνά και δες τι έχεις καταφέρει από αυτά! Θα δεις τους πραγματικούς σου στόχους και τι έχεις καταφέρει από αυτά. Έτσι θα γνωρίσεις τις αδυναμίες σου και τι θα πρέπει να διορθώσεις στον χαρακτήρα σου και την αυτοπεποίθησή σου αν χρειάζεται!

  1. Να σκέφτεσαι ελεύθερα

 

Πόσες φορές έχεις κριτικάρει ή συγκρίνει τον εαυτό σου με κάποιον άλλον; Και αυτό αργότερα σε έχει κάνει να αισθανθείς χάλια και όχι τόσο καλός. Πολλοί από τους φοβούς μας είναι δημιουργήματα του μυαλού μας. Μην φοβάσε να εκφράζεσε, να κάνεις ή να πιστέψεις σε αυτό που σκέφτεσαι. Να μην έχεις κόμπλεξ, να είσαι αφθόρμητος σε αυτά που λές και κάνεις  και να αισθάνεσαι ελεύθερος.

  1. Μην ακούς την αρνητική φωνή στο κεφάλι σου

 

Θες να κάνεις τόσα πολλά, να φτάσεις τόσο ψηλά αλλά κάθε φορά που σκέφτεσαι ή είσαι έτοιμος να πράξεις η φωνή μέσα στο κεφάλι σου δεν σε βοηθάει καθόλου να συνεχίσεις. Αρνητικές σκέψεις όπως ‘καλύτερα όχι να μην το κάνεις’ ή ‘είσαι πάντα λάθος και δεν κάνεις τίποτα σωστά’ σε ρίχνουν αρκετά ψυχολογικά και σε κάνουν να κλειστείς στον εαυτό σου, χάνοντας την αυτοπεποίθηση! Καλό είναι αυτή την ‘φωνή’ να την έχεις υπόψην σου αλλά μέχρι εκεί, γιατί αν την ακούς και πολύ μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο!

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

2
4 shares, 2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
2
Win
WTF WTF
0
WTF

3+1 συμβουλές για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format