Ξεκίνα όλες τις δουλειές σου μετά τις 10!


Υπάρχουν και κάποιοι (όχι όχι δεν τους ξέρω) που από την στιγμή που ξυπνάνε σκέφτονται πότε θα ξανακοιμηθούν. Κοιμούνται στο μετρό μέχρι να φτάσουν στη σχολή ή στη δουλειά τους, κοιμούνται στην αίθουσα στη σχολή, και γενικά κάθε φορά που βρίσκουν την ευκαιρία να γύρουν για λίγο, το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη! Τους καφέδες και όλα τα άλλα σκευάσματα που λέγεται ότι σε ξυπνάνε τα θεωρούν φήμες γιατί απλά δεν τους πιάνουν! Μην σου πω ότι νυστάζουν ακόμα πιο πολύ μετά! Και όλα αυτά γιατί; Γιατί τους λείπει ύπνος μωρέ! Πως γίνεται να ξυπνάς χαράματα και μετά να μην είσαι σα ζόμπι; Όποιος το κάνει, ας δεχτεί τα συγχαρητήρια μου!

 

Και εδώ είναι που έρχεται η στιγμή που νιώθεις πως κάποιος σε καταλαβαίνει! Που δικαιώνεσαι για όλα τα πειράγματα των φίλων σου τύπου “Πάλι κοιμάσαι;”. Δεν νιώθεις πια περίεργος! Υπάρχουν και άλλοι υπναράδες σαν και εσένα ( και εμένα) ! Οι σκέψεις σου εκφράζονται από την επιστήμη! Εδώ όλα τελειώνουν! Έχεις επιτέλους την τέλεια δικαιολογία βασισμένη σε λόγια αξιόλογων ατόμων! Ποιος θα σου πάει κόντρα; Κανείς!

Ο Dr Paul Kelley του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να ξεκινάμε καμία δουλειά πριν τις 10 γιατί αυτός είναι ο λόγος που υποφέρουμε από έλλειψη ύπνου. Το πολύ πρωινό ξύπνημα μας κάνει άρρωστους και μας εξαντλεί!

 

Θεωρεί ότι είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που έχει ανάγκη άμεσης επίλυσης. Η στέρηση αυτή του ύπνου επηρεάζει τη σωματική, συναισθηματική μας κατάσταση και τις επιδόσεις των συστημάτων του σώματος μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ταιριάξουμε τις ώρες εργασίας με τις ώρες που ξυπνάει και ο οργανισμός μας. Δεν γίνεται να ζητάμε από την καρδιά μας και το συκώτι μας να λειτουργήσουν 2-3 ώρες νωρίτερα από το κανονικό τους.

Πρόκειται για μία κρίση στέρησης ύπνου, η οποία έχει πλήξει κυρίως τις ηλικίες 14-24. Η κατάσταση αυτή έχεις αρνητικές συνέπειες στην υγεία, στην διάθεση και στην ψυχική κατάσταση του ατόμου.

Ο Dr Kelley ασχολείται με το θέμα του ύπνου στην εφηβική ηλικία, και επιθυμεί να κάνει ένα πείραμα στο οποίο θα λάβουν μέρος 100 σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπου τα μαθήματα θα ξεκινούν πιο αργά.

Θεωρεί ότι οι ηλικίες 8-10 είναι φυσιολογικό να ξεκινούν μαθήματα στις 8:30, οι 16χρονοι στις 10:00 και οι 18χρονοι στις 11:00.

Και το προσωπικό θεωρεί πως πρέπει να ξεκινά την εργασία του στις 10. Όλα αυτά σημαίνουν ότι από την εφηβική μας ηλικία μέχρι και το τέλος της μέσης ηλικίας ξυπνάμε λάθος ώρα κάθε μέρα!

Ο ύπνος είναι πολύ καλός για την μνήμη και η στέρηση του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Αμά, λοιπόν ο Dr Paul Kelley έχει δίκιο ( και γιατί να μην έχει; Ποιοι είμαστε εμείς για να τον αμφισβητήσουμε άλλωστε;) έχουμε στερηθεί πάρα πολλές ώρες ύπνου όλα αυτά τα χρόνια!
Εγώ πάω να τις αναπληρώσω! 
Όνειρα γλυκά!

Επιμέλεια: Αργυρώ Σαμιώτη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
3 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ξεκίνα όλες τις δουλειές σου μετά τις 10!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format