Κάθε μέρα να μαθαίνεις κάτι καινούριο!


Σαν άνθρωπος ανέκαθεν ήθελα να κάνω και να μαθαίνω πράγματα (nerd alert), πάντα όμως είχα ένα φόβο. Πως θα είναι εκεί που θα πάω; Θα προσαρμοστώ εύκολα; Αξίζει τον κόπο; Και εν τέλει δεν βαριέσαι, ποιος τρέχει τώρα;

Κι όμως, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος. Να φοβάται να δοκιμαστεί, να φοβάται να ξεκινήσει, να αφήνει το χρόνο να περνάει και εν τέλει να μην κάνει τίποτα. Είναι μια παγίδα στην οποία όλοι έχουμε πέσει λίγο πολύ. Και όσο κι αν προσπαθούμε για το αντίθετο, πολλές φορές ξανακυλάμε με μάλλον απογοητευτικά αποτελέσματα. Καταλήγουμε να περνάμε τις μέρες μας κάνοντας τα ίδια πράγματα, πέφτοντας στις ίδιες ρουτίνες και εκφράζοντας παράπονα που η ζωή μας δεν εξελίχθηκε στην απίστευτη περιπέτεια που θέλαμε. Και οι μόνοι που φταίμε γι’ αυτό, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Αν με ρωτάτε τι εννοώ με το να μαθαίνετε κάτι καινούριο, θα πρέπει να απαντήσω ότι μάλλον δεν είναι κάτι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Μπορείτε ας πούμε να ξεκινήσετε μια καινούρια γλώσσα (ακόμα και διαδικτυακά), να δοκιμάσετε κάτι που φοβάστε, να ξεκινήσετε ένα χορό ή ακόμη και να πάτε σε ένα μέρος που πάντα θέλατε να επισκεφτείτε και ποτέ δεν έτυχε να το κάνετε. Να προσπαθείτε κάθε μέρα να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Να γεμίζετε όμορφα τις στιγμές και τις μέρες σας. Ξέρω πως πολλές φορές θα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από τον καναπέ και την ασφάλεια του σπιτιού μας. Αλλά η ζωή δεν φτιάχτηκε γι’ αυτό. Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Αν βγείτε εκεί έξω θα βρείτε ένα σωρό ανθρώπους που απλά περνούν τις μέρες τους περιμένοντας κάτι. Ένα τηλέφωνο, μια δουλειά, έναν άνθρωπο. Και θα βρείτε κι άλλους τόσους που προσπαθούν κάθε μέρα, κάθε λεπτό για να καταφέρουν όσα ονειρεύονται. Για να πέφτουν για ύπνο ευτυχισμένοι και να ξυπνάνε ακόμα πιο χαρούμενοι.

Ε λοιπόν, επιλέξτε να είστε στη δεύτερη κατηγορία ατόμων. Να παλεύετε κάθε στιγμή. Να είστε εσείς αυτοί που θα εμπνέετε τους γύρω σας. Να μαθαίνετε, να εξελίσσεστε και να γίνεστε καλύτεροι. Και σίγουρα σε αυτή τη διαδρομή θα βρείτε κι άλλους τέτοιους ανθρώπους. Και τότε θα καταλάβετε γιατί άξιζε να κάνετε αυτό το κάτι παραπάνω..

Γράφει η: Αλεξάνδρα Νικοπούλου 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Κάθε μέρα να μαθαίνεις κάτι καινούριο!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format